Kyle Vinales.Foto: FIBA
Korvpall
30. september 2019, 18:33

PÕNEV! Kalev/Cramo hangib lahkuva Jacksoni asemele ameeriklasest punktiküti (3)

BC Kalev/Cramo, kes selle hooaja eel meeskonna komplekteerimisega tõsises hädas olnud, on värbamas uut võõrmängijat. Klubi andis teada, et meeskonnast lahkuva Antino Jacksoni asemele tuuakse ameeriklane Kyle Vinales. 27aastane ja 185 cm pikkune tagamängija on eelkõige tuntud oma resultatiivsuse poolest.

Kireva taustaga Vinales on karjääri jooksul jõudnud mängida nii USA üliõpilasliigas, Tuneesias kui ka Puerto Ricos. Eelmisest aastast on tal olemas ka euroopas pallimise kogemus: möödunud hooajal kuulus ameeriklane Küprose meeskonda AEK Larnaca. 

Tegu on tõelise skoorikütiga: Central Connecticuti ülikoolis mängitud kolme hooaja jooksul sai Vinales kirja keskmiselt 19,2 punkti, 3,9 korvisöötu ja 1,9 lauapalli. 2015. aastal Tuneesia liigas olid näitajateks 22,4 silma ja kuus resultatiivset söötu. Nende pingutuste eest valiti ta ka liiga väärtuslikemaks mängijaks. 

Teravust ei kaotanud ameeriklane Küproseski: Eurobasketi andmetel sai ta 14 mängus väljakule keskmiselt 27 minutiks ja viskas selle ajaga mängus 17,1 punkti, lisas 2,6 lauapalli ja kaks korvisöötu. Larnaca jõudis kohalikus liigas finaali, kus paraku 1:3 vastase paremust tunnistama pidi.