Emiliano Sala.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgpall
30. september 2019, 20:05

OTSUSTATUD! Cardiff peab traagilises lennukiõnnetuses hukkunud jalgpalluri eest välja käima miljoneid

Selle aasta 21. jaanuaril tõusis õhku väikelennuk, mille pardal oli Emiliano Sala koos piloodiga. Argentiinlane oli teel Cardiffi, et alustada karjääri Inglismaal. Paraku sinna ta kunagi ei jõudnudki: lennukivrakk ja õnnetuses hukkunud leiti mitu päeva hiljem. Siiani olid aga tülis Briti klubi ning jalgpalluri neile müünud Nantes. Nüüd sekkus olukorda FIFA, kes leidis probleemile lahenduse.

Esialgu olid meeskonnad leppinud kokku, et Cardiff tasub Nantes'ile 17 miljonit eurot. Kuna aga mängija nendeni reaalselt ei jõudnudki, hakkas toona Premier League'is mänginud klubil rahasummast kahju ning jõuti seisukohale, et nemad seda maksma ei pea. 

Nantes seevastu leidis, et kokkuleppele oldi jõutud juba varem ning nemad traagilise õnnetuse eest vastutada ei saa. Samal seisukohal on ka FIFA, kes nüüd Cardiffilt tervet summat nõuab. 

Esimese maksena tuleb Briti klubil tasuda kuus miljonit eurot, ülejäänud maksed on vaja teostada 2020. ja 2021. aastal, kuni lõpuks on Nantes'i kontole laekunud kõik 17 miljonit.

Cardiffil pole praegu käsil kergeimad ajad: möödunud hooaja lõpuks langeti Premier League'ist välja ning esiliigas hoitakse alles 12. kohta.