Jaroslava Mahutškihh.Foto: ANDREJ ISAKOVIC
Kergejõustik
1. oktoober 2019, 08:45

Maailmarekordit uuendanud 18aastane kergejõustikukaunitar selgitas oma üllatavat käiku (5)

Eile õhtul üllatas MMil kergejõustikusõpru vaid kümmekond päeva tagasi 18aastaseks saanud Jaroslava Mahutšihh – ukrainlanna uuendas kaks korda juuniorite maailmarekordit ning osutus Maria Lasitskene suurimaks ohustajaks.

19. septembril täisealiseks saanud Mahutšihh ületas kõrgushüppes 2.04 ja võitis hõbemedali. Ka viimaste aastate valitsejanna Lasitskene sai kirja 2.04, kuid tegi vähem katseid, tänu millele läks kuldmedal just talle.

Mahutšihh märkis pärast finaali, kuidas tundis juba enne võistlust, et on võimeline oma isiklikku tippmarki uuendama. "Panin endale seetõttu veidi pingeid peale. Nüüd olen väga õnnelik ja kergendunud."

Paljude kergejõustikusõprade huulile tõusis aga küsimus, miks otsustas Mahutšihh 2.04 ületades võistlusele joone alla tõmmata. Jah, Lasitskene oli vägevas hoos, kuid ukrainlanna oli end juba korduvalt ületanud ehk poleks 2.06 talle alistamatuks jäänud.

Mahutšihh selgitas, et ta tundis, kuidas 2.06 oli liiga suur kõrgus, mistõttu rahuldus ta hõbedaga. Lasitskene tõdes, et oli konkurendiga valmis edasi võitlema. "Mul polnud muud võimalust, kui jätkata üha kõrgemale hüppamist. Jätsin kogu jõu staadionile."

Eile võitis Mahutšihh esimese medali täiskasvanute seas. Varasemalt on ta kroonitud U18 vanuseklassis nii Euroopa kui ka maailmameistriks. Samuti triumfeeris ta mullu noorte olümpiamängudel.