Jan Kopecky tänavusel Türgi MM-rallil.Foto: OZAN KOSE
WRC
1. oktoober 2019, 10:50

TOHOH! Üliedukas duo läks lahku? Ralliäss sõidab Walesis uue kaardilugejaga (2)

Sel nädalavahetusel sõidetaval Walesi MM-rallil läheb Tšehhi äss Jan Kopecky starti uue kaardilugejaga – tavapärase paarimehe Pavel Dresleri asemel navigeerib Škoda sõitjat Jan Hloušek.

Kopecky ja Dresler sõitsid esimest korda koos 2011. aasta Küprose rallil ning aastate jooksul on mehed ühise eesmärgi nimel kihutanud 86 korda. 43 korral on tšehhid osaletud ralli üldarvestuse võitnud.

Meeste auhinnakapis on mitmeid tiitleid. Viis korda tuldi Tšehhi meistriteks, mullu krooniti duo WRC2-klassi tšempioniteks. Kopecky ja Dresler olid mullu MM-sarjas ülivõimsas hoos, kuna võitsid kuuest osaletud rallist tervelt viis. Vaid Kataloonias jäädi alla Kalle Rovanperäle.

Sel hooajal on Kopecky ja Dresler MM-tasemel vähem võistelnud. WRC2 Pro-klassis triumfeeriti Saksamaal. Türgis, Portugalis ja Sardiinias tuli leppida teise kohaga. Sarja üldarvestuses on nad neljandad ega tõuse ilmselt kõrgemale.

Hloušek on vaat et eranditult lugenud kaarti teisele tšehhile Filip Marešile. Kas Dresler taandub lõplikult Kopecky kõrvalt või on tegu ühekordse otsusega, pole praegu selge. 

Hooaja jooksul kaardilugeja vahetamine pole sõitjate seas kuigi sage samm. Tõsi, see pole ka ennekuulmatu. Näiteks WRC-klassis lõpetas Teemu Suninen tänavu koostöö Marko Salmineniga, kelle asemel istus autosse Jarmo Lehtinen.