Norra võimas spordipere Ingebrigtsenid alustades vasakult: Filip, Jakob ja Henrik.Foto: JEWEL SAMAD
Kergejõustik
1. oktoober 2019, 11:40

Isa kritiseeris Doha MMil medalita jäänud Norra supertalenti: mis ta peas toimus? (1)

Eile õhtul jahtis Dohas jätkuval kergejõustiku MMil 5000 m jooksus medalit norralane Jakob Ingebrigtsen, kelle isa polnud poja lõpplahendusega rahul. 

19aastane Jakob on suur talent, kes krooniti mullu Berliinis Euroopa meistriks nii 1500 kui ka 5000 m jooksus. Dohas olid tema konkurentideks tugevad aafriklased, kes riisusidki lõpuks koore.

Samas osutas Ingebrigtsen Musta Mandri meestele tugevat vastupanu. Viimase ringi alguses pani ta sisse teise käigu ja asus jooksu juhtima. Lõpuks tema jaks siiski rauges ning finišijoone ületas viiking viiendana, medal jäi veidi vähem kui kahe sekundi kaugusele.

"Tahtsin medalile joosta," vahendas Norra Rahvusringhääling Jakobi sõnu. "Andsin endast kõik ja olen nüüd energiast täiesti tühi."

Ingebrigtsenite – lisaks Jakobile tegid jooksus kaasa tema vanemad vennad Filip ja Henrik – treener ning perepea Gjert oli üllatunud, et jooksjate pesamuna viimasel ringil tempot tegi.

"Pean temaga rääkima, et mõista, mis ta peas käis. Minu ennustus jooksu kohta oli igati õige. Arvasingi, et etiooplased hoiavad tempot ja võitja aeg on umbes 13 minutit. Lisaks ei mõista ma, miks läksid Jakob ja Filip 3000 meetri peal juhtima. Tundub, et nad kaotasid pea," ütles ta.

Henrik Ingebrigtsen leidis, et Jakob tegi ideaalse jooksu. "Gjert ei suuda keelt hammaste taga hoida. Jakob tegi rohkem asju õigesti kui valesti. Järgmistel aastatel saab konkurentidel olema raske teda alistada."

Kui Jakob lõpetas viiendana, siis Filip katkestas kõhuhäda tõttu ning Henrik oli 14 lõpetaja hulgas 13. Tema jooksule pani põntsu liiga kiire algus.