Vesteinn Hafsteinsson (paremal) on näpunäiteid jaganud mitmele Eesti kergejõustiklasele.Foto: TAIRO LUTTER
Kergejõustik
1. oktoober 2019, 15:54

Kanteri endise treeneri vastulause kergejõustikukuulsusele: MMil on tähtis võitmine, mitte pikk heide

Dohas jätkuval kergejõustiku MMil krooniti meeste ketteheite tšempioniks Daniel Stahl. Rootsi Rahvusringhäälingus ekspertkommentaatorina töötav Kajsa Bergqvist märkis, et mehemürakas tegi hooaja kõige kehvema heite.

Stahli võidutulemus 67.59 kahvatub maailma hooaja parima resultaadi kõrval, mille omanikuks on just värske maailmameister – juuni lõpus heitis Stahl kodumaal Bottnarydis tervelt 71.86.

Pärast võistlust ajakirjanikega kohtunud Stahli treenerilt Vesteinn Hafsteinssonilt – tema näpunäidete järgi on treeninud näiteks Gerd Kanter – küsiti Bergqvisti öeldule vastulauset.

Islandlane ei valanud naiste kõrgushüppe Euroopa ja maailmameistrit kriitikalaviiniga üle, sest ta mõistis, mida Bergqvist öelda soovis. Kuid erinevalt kergejõustikueksperdist leidis Hafsteinsson, et Stahli heide oli vägilase hooaja üks paremaid.

"Ta ju võitis MMil kuldmedali. Siin on tähtis võitmine, mitte pikk kettakaar," ütles treener. "Palju lihtsam on võistelda Stockholmis, Göteborgis või Varbergis. MM on midagi täiesti erinevat. Siin on kümme korda raskem heita, sest pinge on nii palju suurem."

27aastane Stahl võitis Dohas karjääri kolmanda tiitlivõistluste medali. 2017. aasta MMil Londonis jäi ta kahe sentimeetriga alla Andrius Gudžiusele ning teenis hõbeda, teine oli ta ka mullusel EMil.