Kaur Kivistik.Foto: AHMED JADALLAH
Kergejõustik
1. oktoober 2019, 19:46

ÕL DOHAS | Kaur Kivistik: Bill Gates ei saa sellist maitset suhu isegi miljoni eest (7)

Kaur Kivistik pingutas Dohas kergejõustiku-MMil 3000 m takistusjooksus nagu jaksas, kuid kahel viimasel ringi käis tugev tempo talle üle jõu ja lõpuks jäi sihikul olnud Eesti rekordist puudu rohkem kui kümme sekundit.

Pärast kurnavat etteastet raputasid 28aastast sportlast küll vastakad tunded, ometi oli ta saadud emotsiooniga rahul.

„Eks just selliste võistluste nimel sportlased trenni teevadki. Bill Gates (tarkvaraettevõtte Microsoft asutaja – toim.) võib poodi minna, visata miljoni letti ja küsida, kas saaks sama maitse suhu, aga ei saa,“ rääkis visa jooksja muheldes.

Esimeses eeljooksus startinud Kivistik läbis distantsi ajaga 8.39,26, mis andis talle 39. koha. Selle eeljooksu kiireim oli etiooplane Getnet Wale 8.12,96ga.

„Kõik jooksud olid üllatavalt kiired,“ arutles Eesti rekordi 8.28,55 omanik. „Üritasin tempot hoida nii kaua kui jaksasin, aga enesetunne ei olnud täna nii hea nagu ma lootsin. Kaheks viimaseks ringiks olid kõik mahlad täitsa väljas.“

Pärast finišijoone ületamist langes Kivistik justkui niidetult tartaanile. „Kerge ei olnud,“ lausus ta otsekoheselt. „Staadionil muudetakse temperatuuri kunstlikult soodsamaks. Kogu aeg oli niisugune tunne, nagu puhuks tuul vastu. Mulle see ei meeldinud.“

Kivistiku sõnul venis hooaeg liiga pikaks. Ta alustas juba aprillis, MMil toimus tema jooks 1. oktoobril.

„Maailmameistrivõistluste pileti jahtimine venis liiga pikaks. Kui täitnuksin normi hooaja esimeses pooles, saanuksin teistmoodi valmistuda. Paraku pidin kaarte kogu aeg ümber mängima, mis ei olnud hea. Septembris Eestis harjutamine kujunes päris keeruliseks,“ mõtiskles ameeriklase Mark Mischi hoolealune.