Henrik Ingebrigtsen.Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL
Kergejõustik
2. oktoober 2019, 11:45

NONOH! Isa tahab, et Norra kergejõustikutäht amputeeriks varba. Poeg ajab sõrad vastu (6)

Gjert Ingebrigtseni kolm poega Jakob, Filip ja Henrik jooksid Dohas jätkuval kergejõustiku MMil 5000 m finaalis ning hoidsid Norra lippu kenasti pildis. Pere vanim poeg Henrik on viimastel aastatel olnud kimpus varbavigastusega, mistõttu arvab papa Ingebrigtsen, et targem oleks häda tegev suur varvas amputeerida.

28aastane Henrik on EMidelt 1500 m ja 5000 m jooksus võitnud kokku neli medalit, kuid viimasel paaril aastal on Filip ja eeskätt Jakob ta varju jätnud. Dohaski jättis varbatrauma Henriku esitusele pitseri.

Norra Rahvusringhäälinguga vestelnud Gjert rääkis, et pole mingit põhjust, miks Henrikul oleks häda tegevat varvast vaja. "Me pole sellest probleemist tõsiselt rääkinud, kuid küsisin, kui kaugele on ta valmis terveks saamise nimel minema. Vastus polnud kuigi selge," ütles ta.

Henrik sõnas, et tema teada poleks amputeerimine imeravim ning isa plaan pole talle mokkamööda. "Kui lähen lõikuslauale, pean teadma, et valu kaob ja saan oma jalgu hästi kasutada."  Kaks aastat tagasi käis ta varba tõttu operatsioonil ning pärast MMi ootab teda ilmselt uus ravikuur, mis toob loodetavasti häid tulemusi. 

Vigastuse tõttu on Henrik pidanud võitlema depressiooniga. "Filip ja Jakob ei taha minuga peaaegu treenida, kuna nad arvavad, et olen liiga masenduses," lausus viiking.