Toomas Raadik.Foto: Teet Malsroos
Korvpall
2. oktoober 2019, 12:30

TUULT TIIBADESSE! Eesti-Läti korvpalliliigas võimsa hooaja teinud eestlane siirdub välismaale

TalTechi korvpallimeeskond jäi hooaja hakul ilma ühest väga olulisest lülist, kui nende korvialune liider Toomas Raadik saab võimaluse ennast proovile panna välismaal. 

29aastane ja 203 cm pikkune Raadik veetis viimased nädalad TalTechi tiimiga turneel Hiinas, kust otse siirdus ta Rootsi Jämtlandi Basketisse. “Nad olid minust juba suvel huvitatud ja nüüd, kus üks pikkadest sai vigastada, olin ma neil üks esimesi valikuid peamiselt tänu Jaanile,” kinnitas Raadik Korvpall24.ee portaalile, et tema siirdumisel Rootsi oli oluline roll ka pikaaegsel meeskonnakaaslasel Jaan Puidetil, kes tänavuseks hooajaks Jämtlandi naasis.

Liigahooaega kahe kaotusega alustanud Jämtlandi meeskonna kohale on kiiresti kerkinud murepilved, kuna 22-aastane ameeriklasest ääremängija Tavrion Dawson sai raske vigastuse ning peatreener Tjörborn Gehrke oli kiirelt sunnitud täiendust otsima hakkama. 

Eelmisel hooajal oli Raadik Eesti-Läti liiga üks silmapaistvamaid mängijaid. Suurepärase visketabavuse juures tõi ta keskmiselt 17,7 punkti ja 5,6 lauapalli.