Sydney McLaughlin.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
2. oktoober 2019, 22:45

Ameeriklanna, kes vähemalt sponsorlepingute osas on kergejõustikumaailma uus Usain Bolt

Aastaid oli Usain Bolt see, kes nautis kergejõustiklastest enim kuulsust, millega käisid käsikäes ka uhked sponsorlepingud. Kuid kaks aastat tagasi riputas jamaicalane ketsid varna, pärast mida jäi spordialade kuninganna ootele – kes täidab Boltist tekkinud tühimiku?

Sponsorlepingute osas on seda teinud 400 meetri tõkkejooksja Sydney McLaughlin (20), kes tegi oma olümpiadebüüdi juba Rio mängudel.

Oma vanuse ja USA (kolledži)spordisüsteemi eripära tõttu ei võinud veerandmailer keskkooliperioodi jooksul ühtegi sponsorlepingut sõlmida. Seda hoolimata asjaolust, et suurfirmad seisid tema ukse taga sisuliselt järjekorras. 

Seda kuni eelmise aasta sügiseni, mil neiu teatas professionaaliks siirdumist. Laual olnud mammonakontrahtide seast valis ta New Balance'i oma, mis tegi temast koheselt enimteeniva kergejõustiklase. 

Running Magazine'i ja Let's Run'i andmetel jääb McLaughlini aastane sissetulek 1,5 miljoni euro juurde. Võrdluseks, Dohas äsja sprindi maailmameistriks kroonitud Christian Coleman peab leppima 680 000 euro ning aastaid tiitlivõistluste medaleid noppinud Allyson Felix 475 000 euroga. 

"Praegu on ta kindlasti kõige paremini makstud kergejõustliklane. Pärast Usain Bolti lahkumist pole keegi sellist raha näinud. Talle makstakse nagu sprindiäsale," vahendab Aftonbladet Rootsi kergejõustikumänedžeri Daniel Wessfelti sõnu.