Maicel Uibo žest, mis oli suunatus sõbrale Karl Robert Salurile.Foto: Ekraanitõmmis
Kergejõustik
2. oktoober 2019, 21:07

ÕL DOHAS | Heas hoos Uibo võitis kihlveo, kuid selgub, et eelmine võlg on endiselt õhus (2)

Kümnevõistleja Maicel Uibo liigub Doha MMil kolme ala järel umbes 8500 punkti graafikus. Heast vormist andis märku kuulitõuge, kus Uibo sai kirja isikliku rekordi 15.13.

Hea tõuge oli seda magusam, et Uibo võitis juba 2016. aastal hea sõbra ja võitluskaaslase Karl Robert Saluriga sõlmitud kihlveo. Nimelt unistasid mõlemad atleedid kolme aasta eest 15 meetri piiri ületamisest ning leppisid kokku, et kes enne seda suudab, teeb teisele õhtusöögi välja.

Täna tõestas Uibo, et kuulitõukemaailmas on tema ikkagi sõbrast vingem tegija ning teatas otse-eetris kaamerasse vaadates: „Saluri, maksa. Maksa, Saluri.“

Tegelikult selgub, et Uibo seis polegi nii roosiline, kui ta tele-eetris välja näitas. 15 meetri piiri ületas enne küll tema, kuid tegelikult on üks varasem võlg endiselt õhus. Omal ajal sõlmisid Saluri ja Uibo veel ühe kihlveo, kus peale jäi esimene. Toona pidi kaotaja sõbrale 1000 krooni ehk 64 euro eest süüa ostma. Miks nii? Sest Saluri jõudis enne 8075 punktini kui Uibo 8500 punktini.

Seega on mõlemad mehed teineteisele süüa võlgu, kuid enne 2020. aasta jaanuarit need asjad klaaritud ei saa, sest praeguse aastanumbri sees sõbrad ilmselt ei kohtu.

Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri. Foto: Reuters/Scanpix