Orlando Ortega ja Omar Mcleod.Foto: Reuters/Scanpix
Kergejõustik
3. oktoober 2019, 08:54

ÕL DOHAS | VIDEO | Hispaania alaliit nõuab skandaalse finaali kordamist (9)

Eilne hilisõhtu kiskus kergejõustiku MMil päris tuliseks ja emotsionaalseks, sest päeva viimane finaal võttis paari mehe jaoks üsna traagilise pöörde.

Meeste 110 m tõkkejooksus võitles Jamaica esinadaja Omar McLeod kuldmedali eest, kui ta tasakaalu kaotas ning kõrvalrajale kandus. See omakorda rikkus hispaanlase Orlando Ortega võimalused võidelda pronksi nimel. McLeod lendas hetk hiljem ninali jooksurajale, Ortega suutis end viiendana üle joone tarida.

Kuldmedali võitis ameeriklane Grant Holloway (13,10), hõbe läks venelasele Sergei Šubenkovile (13,15) ja pronks prantslasele Pascal Martinot-Lagarde’ile (13,18).

Orlando Ortega ja Omar Mcleod. Foto: AP/Scanpix

Hispaania alaliit esitas kohtunikele ametliku kaebuse, kus viidatakse selgelt sellele, et McLeod rikkus nende mehe jooksu ja võimaluse võidelda medali eest. Ühtlasi nõuavad nad žüriilt, et jooksu peaks uuesti pidama või siis tuleks Ortegal lubada distants uuesti läbida.

Ametlikus kaebuses lisatakse, et kui need kaks varianti žüriile ei sobi, siis peaks Ortega saama kaela medali, sest McLeodi segamise hetkel oli hispaanlane esikolmikus.

Pronksimees Martinot-Lagarde tunnistas pressikonverentsil, et jooksu ajal oli kuulda, mis kõrvalrajal toimub: „Ma ei näinud midagi, aga kuulsin, et kusagil käib mingi bum-bum-bum, kuid mind see ei seganud.“