Oliver Solberg kihutas suvel ka Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
3. oktoober 2019, 10:00

Solberg keeras suure nädalavahetuse peaaegu untsu: „Kogu maailm varises natukene kokku. Ma ei suutnud seda uskuda.“

Rallimaailma ühe suurema talendi Oliver Solbergi ja nädalavahetusel sõidetava Walesi MM-ralli ees seisis vaid üks takistus: hiljuti 18aastaseks saanud norralane pidi sooritama sõidueksami.

Solberg sai küll alaealisena võistlustel osaleda, kuid Suurbritannias poleks ta saanud juhilubadeta startida. Sellest pidi saama tema MM-sarja debüüt ja maailmameistrist isa Petteri lahkumisetendus, kuid kõik läks peaaegu vussi.

„Arvasin veel eelmisel nädalal, et tean, mida tähendab pinge. Tegelikult polnud mul aimugi,“ rääkis Solberg ajakirjale Autosport. „Need olid paar hullumeelset päeva. Vastasin teisipäevasel teooriaeksamil ühele küsimusele valesti. Kui astusin hoonest välja, sain teada, et kukkusin eksami läbi. Kogu maailm varises natukene kokku. Ma ei suutnud seda uskuda.“

Solberg oli päev varem tähistanud 18. sünnipäeva, kuid pidu jäi ära, sest ta istus oma toas ja õppis just selleks eksamiks. „Olin nii vihane. Mõtlesin kõigile meie plaanidele – kuidas ma esimest korda MM-sarjas sõidan. Nüüd tekkis olukord, et ma ei saagi neil imelistel teedel Pologa kihutada. Loomulikult poleks see ka mu isa jaoks sama olnud, kui me poleks koos startinud.“

Lõpuks kõik siiski lahenes: Solberg läks koju, jätkas õpingutega ning sai teisel katsel juhiloa kätte. Walesis tuleb seega tõeline Solbergide pidu, sest stardis on ka Petteri vend Henning.