Christina Schwanitz on suur õllesõber!Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
3. oktoober 2019, 11:45

Saksa medalimasina tõsine mure: enne MMi finaali ei saagi õlut juua!

Saksamaa kuulitõukeäss Christina Schwanitzi jaoks on Kataris toimuval MMil üsna keeruline hakkama saada. Nimelt segab teda ootamatult kombel tõik, et riigis ei müüda alkoholi.

Tõsi, üksikutes Doha luksushotellides on Saksamaal levinud vägijoogid küll kättesaadavad, kuid pärast tänavuse aasta alguse maksutõusu ei taha taheta ka neis lokaalides enam õlut osta. Ühe klaasi eest tuleb välja käia umbes 14 eurot.

Miks peaks üks tippsportlane võistluse ajal üldse alkoholist huvituma? Põhjus lihtne: 33aastasel Schwanitzil on juba ammune traditsioon, et ta joob alati tiitlivõistlustel finaalieelsel õhtul ühe õlle. „See on kogu mu karjääri esimene tiitlivõistlus, mis ilma alkoholita möödub. See on kohutav,“ ütles ta pärast kolmapäevast kvalifikatsiooni ajalehele Bild.

Seni on õllejoomise ja kuulitõukamise ühendamine Schwanitzi jaoks igati edukalt kulgenud: 2013. aasta MMilt võitis ta hõbeda, kaks aastat hiljem juba kulla. Lisaks on ta kahekordne Euroopa tšempion.

Dohas täitis Schwanitz kvalifikatsiooninormi avakatsel ja läheb juba täna järjekordse medali järele. Õllejoomise rituaal pidanuks toimuma eile.

Christina Schwanitzi stiilinäide Doha MMi kvalifikatsioonis. Foto: Reuters/Scanpix