Bio Kimi reaktsioon. Foto: Kuvatõmmis
Spordivaria
3. oktoober 2019, 14:00

VIDEO | USKUMATU! Fännile keskmist sõrme näidanud tippsportlane sai kolmeaastase võistluskeelu

Lõuna-Korea golfar Bio Kim ei saa järgmised kolm aastat armastatud spordialal võistelda, kuna kohalik alaliit otsustas talle keskmise sõrme näitamise eest määrata võistluskeelu. 

Kim oli möödunud nädalavahetusel juhtimas Gumis toimunud turniiri, kui 16 rajal tegi üks fänn tema avalöögist pilti*. Paraku häiris see lõunakorealast nii palju, et pärast nässu läinud lööki näitas ta reegleid rikkunud fännile keskmist sõrme. Tema õnnetuseks toimus see kõik otse-eetris. 

Esmaspäeval kogunes Lõuna-Korea golfiliit, kes otsustas ühehäälselt Kimile kolmeaastase võistluskeelu määrata. Lisaks tuleb golfaril tasuda 7600eurone rahatrahv. 

"Kim kahjustas etiketi rikkumise ning ebakohase käitumisega tugevalt golfarite mainet," kulges alaliidu lakooniline põhjendus. 

Hoolimata 16. raja ebaõnnestunud avalöögist õnnestus 2010. aastal riigi noorgolfariks valitud Kimil võistlus võita ning temast sai esimene mees, kes tänavu triumfeerinud kahel Korea Tour'i võistlusel. 

*Lõuna-Koreas on seadusega sätestatud, et kõik telefonid peavad pildistamisel heli tegema. Nii loodetakse vähendada inimeste salajast pildistamist. Samuti on golfivõistlustel pildi tegemine keelatud.