Mehaanikud askeldamas Max Verstappeni masina kallal. Foto: EPA/Scanpix
Vormel 1
3. oktoober 2019, 16:10

Verstappen kurjustas vormeli-isadega: kui kalender veel pikeneb, võivad mehaanikud naistele lahutuspaberid kohe ette visata

Red Bulli vormelitiimi esipiloot Max Verstappen ei poolda Rahvusvahelise Autospordiliidu otsust, mis suurendas 2020. aasta võistluskalendri 22 võidukihutamiseni. Hollandlase sõnul toob see endaga kaasa lugematuid lahutusi. 

Praeguseks on selge, et tuleval aastal on F1 kalendris rohkem võistlusi kui kunagi varem. Kuigi uute etappidena on kavas ka Verstappeni kodurada Zandvoortis, pole hollandlane kalendri laiendamisega päri. 

"Ma ei nõustu 22 võidusõiduga," vahendab Motorsport mehe sõnu. "Minu hinnangul peaksime valima lihtsalt parimad rajad. Mõistan, et kõik soovivad raha teenida, kuid reaalsuses peaksime mõtlema ka mehaanikutele, kes on samuti igal võistlusel kohal."

"Nad saabuvad juba esmaspäeval või teisipäeval, et kõik valmis seada. Tähtsad ninamehed jõuavad alles laupäeval, või isegi pühapäeva hommikul, ning lendavad kohe pärast võistlust koju. Nende jaoks pole tõesti tihedam kalender mingiks probleemiks: nad võiksid ka 30 võidusõidul käia, sest on kodust eemal kõigest kolm päeva. 

Aga enamike jaoks tähendab üks võidusõit viit-kuut tööpäeva. Veelkord, ma ei kurda enda pärast, vaid mehaanikute nimel. Nad võivad kohe lahutuspaberid kodus lauale panna, kui kalender veel pikeneb," lõpetas Verstappen oma sõnavõtu. 

Sama meelt on ka Racing Pointi sõitja Sergio Perez: "Mehaanikud tulevad võistlustele esmaspäeval ning lahkuvad teinekord alles järgmisel teisipäeval. Olen nende ja inseneride pärast mures. Kahtlen, kas nad üldse omavad mingit sotsiaalset elu."