Ott Tänak.Foto: Toyota Gazoo Racing WRC
WRC
4. oktoober 2019, 10:51

Avapäeval kurvi maha maganud Tänak: alles rajale minnes adud, kui rasked need olud tegelikult on

Rallipiloodid tuhisevad sel nädalavahetusel mudastel ja pimedatel Walesi teedel. MM-sarja üldliidrina läheb võidukihutamisele vastu Ott Tänak, kelle edumaa Sebastien Ogier'i ees on 17 punkti. Thierry Neuville jääb eestlasest maha 30 silmaga. 

Tänakul oli kohe avakatsel väike probleem. Nimelt näitasid saarlase Toyota tuled puulatvade peale, mistõttu magas ta ühe kurvi maha ning suretas ka mootori välja. Katsevõidu noppinud Kris Meeke'ile kaotas saarlane 8,8 sekundiga. 

"Juba testikatse tingimused olid Walesile omaselt keerulised. Alles esimest korda rajale minnes adud sa tõeliselt, kui rasked need olud tegelikult on. See oli paras väljakutse, kuid üritasime mõnda asja parandada ning loodetavasti on meil homme (reedel – K.J.) hea tunne. Kõige tähtsam on olla lihtsalt enesekindel ning teeolusid ja pidamist õigesti lugeda, kuna need on siin väga muutvad," sõnas Tänak avapäeva lõpus Toyota pressiteenistusele. 

Tiimipealik Tommi Mäkinen: "Hea oli näha, et Kris sai kodurallil hea stardi! Teistel oli kahjuks väikesed probleemid, kuid vahed on võrdlemisi väikesed ja meil on veel väga-väga pikk tee minna. Tundub, et tingimused on sel nädalavahetusel võrdlemisi keerulised, nagu Walesis ikka. Leian, et meie sõitjad peaksid sellistes oludes ennast mugavalt tundma ning auto töötab samuti hästi, seega oleme enesekindlad!"