Maicel Uibo võitis Dohas hõbeda, mille üle tuntakse siirast rõõmu ka seitsme maa ja mere taga.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
4. oktoober 2019, 12:50

ÕL DOHAS | Bahama ajakirjanik: Maicel Uibo hõbe on natukene ka meie medal. Ta on nagu Bahama aukodanik (14)

Kümnevõistleja Maicel Uibo eilsest MMi hõbemedalist ei tunta rõõmu ainult Eestis, vaid peaaegu sama tähtis on see tulemus ka Bahamal. Kariibi mere riigi spordikuninganna Shaunae Miller-Uibo abikaasa on kohaliku ajakirjaniku sõnul nagu Bahama aukodanik.

„Maicelisse suhtutakse nagu austusväärsesse bahamalasse! Huvi tema tegemiste vastu on väga suur,“ ütleb The Nassau Guardiani ajakirjanik Sheldon Longley. „Kui Uibo Bahamal treenib, aitab ta hea meelega meie noori, kes samuti mõtlevad kümnevõistleja karjäärist. Nad jälgivad hoolega Maiceli tegemisi ja tahavad tema jälgedes käia.“

Longley jätkab: „Tema hõbe on natukene ka meie medal. Ta on nagu Bahama aukodanik. Muidugi teame, et Maicel on eestlane, kuid nüüd on ta juba pooleldi bahamalane.“ Longley sõnul pole Bahamal suuri mitmevõistluse traditsioone, kuid Uibo tõttu võib olukord tulevikus muutuda.

Veidi hiljem toimunud pressikonverentsil ütles ka abikaasa Shaunae Miller-Uibo, et temagi kavatseb tulevikus mitmevõistlust katsetada. „Kindlasti kaalun seda varianti. Maicel andis mulle kõvasti inspiratsiooni, et seda uuesti proovida. Tegelikult tegin natukene seitsmevõistlust ka noores eas. Usun, et see saab olema tore kogemus,“ teatas Rio olümpiavõitja, kes Dohas 400 m jooksus sarnaselt Maicelile hõbeda võitis.

Maicel Uibo ja Shaunae Miller-Uibo. Foto: Reuters/Scanpix

Naiste 400 m finaal Doha MMil:

  • Salva Eid Naser 48,14
  • Shaunae Miller-Uibo 48,37
  • Sherica Jackson 49,47

Kümnevõistlus Doha MMil:

  • Niklas Kaul 8691
  • Maicel Uibo 8604
  • Damian Warner 8529