Roland Poom ja Ken Järveoja Soome rallil. Foto: M-Sport
Auto-Moto uudised
4. oktoober 2019, 11:30

KAHJU! Eesti rallimehe suur unistus purunes juba Walesi võidukihutamise teisel katsel (1)

Lisaks Ott Tänakule kihutab sel nädalavahetusel Walesi teedel ka Roland Poom, kes lootis Briti saartel võidelda JWRC sarja parima uustulnuka tiitli nimel. Paraku lendasid need lootused ralli teisel katsel vastu taevast. 

Neljapäevaõhtusel publikukatsel kuuendat aega näidanud Roland Poom ja Ken Järveoja kaotasid tehnilise rikke tõttu teisel katsel parimatele ligemale kolm minutit (+2.52,4) ning olid sunnitud pärast katset katkestama. 

"Sellega on meie Walesi ralli avapäev lõppenud. Kohe teise kiiruskatse alguses murdus meie masinal pooltelg. Tuleme homme tagasi ning üritame Walesi mudaseid teid ikkagi nautida," kirjutas Poom sotsiaalmeediasse. "Pole aimugi, kuidas see juhtus, aga see on tehnikaspordi üks osa – alati võib midagi juhtuda."

Parima uustulnuka auhind oleks Poomile toonud 15 000 euro suuruse preemia, mis oleks olnud järgmist hooaega silmas pidades väga suureks abiks. Enne Walesi hoidis eestlane uustulnukate arvestuses teist kohta, kuid kuna JWRC sarjas ei saa hooaja üldvõitja ja parima uustulnuka tiitlid kattuda oli just Poom suurim favoriit nimetatud auhinnale.