Juan Manuel Correa vormelist ei jäänud just palju alles...Foto: AFP/Scanpix
Auto-Moto uudised
4. oktoober 2019, 14:10

Traagilises avariis osalenud vormelipiloot läbis üliraske operatsiooni

Augusti viimasel päeval Belgia GP-l Anthoine Huberti surmaga lõppenud avariis osalenud F2-sarja piloot Juan Manuel Correale (20) tehti äsja Londonis 17 tundi kestnud operatsioon. 

20aastase Correal avastati mõlemas jalas luumurde ning viga sai ka tema lülisammas. Esialgu oli ta Liege´i haiglas, kus arstid andsid lootust, et olukord läheb paremaks. Veidi hiljem viidi noormees aga Londonisse, kus ta viidi kunstlikku koomasse. 

Eelmise nädala alguses toodi ta sellest välja, kuid seejärel algas arstide jaoks aga võidujooks ajaga. Nimelt vajas Correa parem jalg operatsiooni, kuid vormelipiloodi kopsud olid pärast avariid liiga nõrgad, et seda üle elada. 

Nüüd õnnestus arstidel operatsioon siiski ära teha ning Correa perekond teatas, et 17 tundi kestnud protseduur osutus edukaks. Paraku pole jätkuvalt selge, kas tohtritel õnnestus parema jala liikuvus täielikult taastada. 

Esialgse informatsiooni kohaselt võiks vormelisõitja haiglast välja saada kuue nädala pärast, kuid isegi pärast seda ootab teda ees pikk taastusravi ning mitmed kordusoperatsioonid. 

"Viimased paar nädalat on olnud minu jaoks väga karmid, nii füüsiliselt kui ka vaimselt. Olen kursis, et olukord minu jalgadega, on väga ebaselge. Eriti parema jalaga. Mõistan, et minu taastusravi tuleb väga pikk ja keeruline," vahendab Kronen Zeitung Correa esimesi sõnu pärast operatsiooni. 

Spa ringrajal toimunud traagiline avarii: