Doha MMil on viimastel päevadel rahvast justkui olnud. Aga kus nad varem olid? Foto: Martin Meissner/AP
Kergejõustik
6. oktoober 2019, 14:24

Doha MMi publikuprobleem lahendati „räpaste“ võtetega? (20)

Dohas peetava kergejõustiku MMi üheks suuremaks miinuseks on peetud publiku vähest huvi. 

Enamikel päevadel on 40 000 pealtvaatajat mahutaval staadionil haigutanud tühjus, kuid neljapäeval ja reedel oli olukord sootuks muutunud. Norra meediaväljaanne Dagbladet kirjutab, et korraldajad kasutasid melu loomiseks "räpaseid" võtteid. 

Väidetavalt veeti staadionile busside kaupa Katari sõdureid, töölisi ning lapsi, kes kõik tasuta sisse pääsesid. Sellele vaatamata ei saadud tribüüne päris täis, mistõttu tuli vähemalt televaatajatele luua illusioon.

Esiteks paigutati pool-vägisi staadionile toodud pealtvaatajad ajakirjanike ette. Neile anti korraldus, et iga kord kui Euroopa meedia lipulaev BBC otse-eetrisse läheb, peavad nad meeletult lärmi tegema. Lisaks sätiti rahvas nõnda, et nad tühjad kohad kaamera eest ära peidaks. 

Teiseks kahtlustab Rootsi ajakirjanik Fredrik Samuelsson, et teleülekannetesse on lisatud pealtvaatajate hõiked ja kaasaelamine. "Pärast kordusest jooksu üle vaatamist oli kisa palju rohkem kui staadionil reaalselt kõlas," selgitas ta.

Katari kohalik ajakirjanik süüdistusega ei nõustunud. Väidetavalt tulid inimesed eelkõige kaasa elama kohalikule kõrgushüppe staarile Mutaz Essa Barshimile, kes ka kulla võitis. 

Doha MM lõppeb täna, kell 19.55 alustab jahti medalile Magnus Kirt!