Rõõmus Ott Tänak Walesi MM-rallil.Foto: Toyota Gazoo Racing
WRC
6. oktoober 2019, 15:30

Tänak pingutas meeletult, eestlase sõit võttis Mäkineni hingetuks: nüüd tean, mis tunne on neli minutit mitte hingata! (8)

Maailma parim rallisõitja Ott Tänak oli pärast Suurbritannia MM-etapi võitmist mõistagi väga rõõmus. Oli ta ju parim ka punktikatsel!

"Nädalavahetus oli pikk ja väga pingeline. Liidri vahe teise kohaga polnud kordagi suurem kümnest sekundit. Sõitsin igal katsel maksimumi lähedal, võit maitseb hästi," ütles Tänak.

Eestlane ei salanud, et tiitlivõit pole enam mägede taga ning üks käsi on justkui trofee peal. Ent ta ei rutta sündmustest ette. "Kaks rallit on veel minna. Oleme minevikus draamat näinud küll."

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen vaatas punktikatset suure ärevusega, sest enne mõõduvõttu märkis ta, et Tänakul oleks mõistlik auto kindla peale finišisse tuua. 

"Minu süda peksis punktikatse ajal väga-väga kiiresti. Nüüd tean, mis tunne on neli minutit mitte hingata," lausus soomlane. "Ott on imeline ja ilmselgelt praegu kõige tugevam sõitja. Järgmisel kahel rallil peame gaasi põhja suruma."

Saaremaalt pärit roolikeeraja edestas lõpuks Thierry Neuville'i 10,9 ja Sebastien Ogier'd 23,8 sekundiga. MM-sarja üldarvestuses jätkab Tänak liidrina, edestades prantslast 28 ja belglast 41 punktiga.

Autoralli MM-sari jätkub 25.-27. oktoobrini Kataloonias, kus Toyota esinumbril on võimalik tiitel kindlustada. Hooaja viimane etapp sõidetakse novembri keskel Austraalias.