Sebastien Ogier. Foto: LAVadinho via www.imago-images.de
WRC
7. oktoober 2019, 08:15

Nõutu Ogier: pingutasin üle maksimumi, aga Tänak oli ikka kiirem... (8)

Walesi ralli kolmandana lõpetanud Sebastien Ogier tunnistas, et poodiumikoha üle ei saa nuriseda, kuid võitja Ott Tänaku kiirusele tal vastus polnud. 

Eriti nõutu oli Ogier punktikatse üle. "Pingutasin isegi üle maksimumi," sõnas prantslane pressikonverentsil. "Kõigil katsetel poleks ma kindlasti nii sõita saanud. Riskisin igas võimalikus kohas, aga ikka oli Ott meist kiirem... Peame kõvasti arenema, et talle kuidagi vastu saada." 

Kaks etappi enne hooaja lõppu on üldarvestuses Tänaku edu Ogier´ ees 28 punkti. Valitsev meister pole püssi põõsasse visanud, kuid oma väljavaateid ta väga kõrgelt ei hinda.

"Andsin kogu Walesi nädalavahetuse jooksul endast kõik, aga ikka kaotasin igal katsel natuke aega. Lõpuks polnud me väga kaugel, kuid piisavalt kaugel, et rivaalide seljataha jääda. Ma ei saa sellega rahul olla, aga müts maha Oti ja Toyota ees," arutles Ogier.

"28punktiline kaotus enne kaht viimast rallit pole eriti hea positsioon. Aga matemaatiliselt on kõik veel võimalik. Jätkame võitlemist, eks siis näis, kas saame tagasi reele või mitte." 

Järgmine MM-etapp sõidetakse kolme nädala pärast Kataloonias. Suurem osa võistlusest toimub asfaldil, kus tänavu pole Citroen ja Ogier head minekut leidnud.

"Pole kahtlustki, et Saksamaal oli meie tempo allapoole arvestust. Meil on väga oluline testimine tulemas. See on ainus võimalus võitluses püsida – vajame igat väiksematki arengut, et kiirust juurde saada. Meil on head ideed ja üht-teist oleme juba ka rakendanud," oli Ogier positiivne.

MM-sarja üldseis kaks etappi enne hooaja lõppu
1. Ott Tänak (Toyota) 240 punkti
2. Sebastien Ogier (Citroën)  212
3. Thierry Neuville (Hyundai) 199
4. Andreas Mikkelsen (Hyundai) 102
5. Kris Meeke (Toyota) 98
6. Elfyn Evans (M-Sport) 90