Tommi Mäkinen (keskel) nautimas triumfi koos briljantse Ott Tänaku (paremal) ja Martin Järveojaga (vasakul). Foto: HASAN BRATIC/AFP
WRC
7. oktoober 2019, 09:10

Tänak on Toyotaga lepingu allkirjastanud? Mäkinen: „Kiiret pole, Monte Carloni on veel aega.“ (6)

Kui esialgu lootis Ott Tänak tuleva hooaja lepingu paika saada suve keskel, siis nõnda pole asjad läinud. Küsimärke on õhus veel tänagi! 

Maailma kiireima rallimehe tuleviku osas on spekulatsioone veeretatud juba mitu kuud. Tänakust on huvitatud olnud sisuliselt kõik MM-sarja tiimid, kuid allkira pole ta endiselt kellelegi andnud. Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen olukorra pärast eriti muretse.

"Loodan, et saan varsti tuleviku osas midagi täpsemat öelda," vastas Mäkinen Walesi ralli järgsel pressikonverentsil küsimusele, kas Tänaku lepingu osas on midagi uut.

Kas info tuleb enne kolme nädala pärast peetavat Kataloonia rallit? "Ma loodan... Aga nii mõnigi küsimus vajab veel lahendamist. Meil pole väga kiire. Kui kalendrit vaatate, siis Monte Carlo rallini (järgmise aasta esimene võistlus jaanuari lõpus - toim.) on veel aega," arutles soomlane.

Tänak ei pea väga suure tõenäosusega tuleva hooaja pärast muretsema. Küll aga sõltub nii mõnegi teise piloodi saatus just eestlase otsusest.