Magnus Kirt (paremal) ja Tanel Laanmäe tema kõrval. Foto: Aldo Luud
Kergejõustik
7. oktoober 2019, 11:05

Kirdi hea sõber Laanmäe: see vigastus oli ikka paras šokk! (3)

Koos Magnus Kirdiga Tõrvas üles kasvanud Tanel Laanmäe tunnistas, et koduse konkurendi ja hea sõbra vigastus MMil oli šokeeriv.

"Mul on siiralt kahju, et sellise vigastuse sai," sõnas Laanmäe Õhtulehele. "See oli ikka paras šokk! Tõusin püsti ja tükk aega mõtlesin, et päris hull." 

Vaatamata ehmatusele usub ta parimat: "Loodan, et Magnus viskas lihtsalt õla liigesest välja, saadi paika, kuu aega on kange, teeb harjutusi, tugevdab ja ongi kõik korras. See oleks kõige parem stsenaarium." 

Laanmäe teadis rääkida, et sarnane mure on Kirti ka varem tabanud. Siis oli probleemiks parem õlg. "See juhtus kunagi, kui ta vette hüppas. Pärast käis operatsioonil, midagi seal tehti," selgitas ta. 

Võistluse võttis Laanmäe kokku nii: "Grenada vend sai väikese kingituse. Muidugi ei tea, kas Magnus oleks rohkem visanud viimasel katsel, aga ise arvan, et oleks... Kahju, et ta ei saanud lõpuni kulla nimel võidelda. Ta oli kindlasti selleks võimeline." 

Kirdi tehnikatreener Heiko Väät ütles, et temal hetkel sportlase vigastuse kohta täpsem info puudub. 

"Olen täpselt sama tark kui ajakirjanikud. Nii nagu kirjas oli: viske hetkel oli õlg välja läinud. Rohkemat ma ei tea," tunnistas ta ning lisas, et odaviskajate puhul pole see kuigi haruldane. 

Kogenud treenerit valitsesid eile õhtul kahetised tunded: "Hõbeda üle oli hea meel, aga kurb, et hooaeg niimoodi vigastusega lõppes. Nii head kui ka halba," mõtiskles Väät.

"Aga see hõbemedal oli mingil määral ikkagi võit. Võistluskatlas pole lihtne medalit ära tuua. See on ju kõigi sportlaste soov ja unelm. Hõbe oli väike auhind ilusa hooaja eest." 

Tõsi, MMi kuld oli igati saadaval, sest Anderson Peters võitis kõigest 86.89ga. Miks võistluse tase oodatust madalamaks jäi? 

"Üks asi on see, et nad viskasid kaks päeva järjest," arvas Väät. "Aga mulle tundus, et rajakate andis järjest rohkem järgi. Paistis päris palju lahtist katet, kvaliteet ei tundunud kõige parem. Paljud libisesid ja tundus, et ei julgetudki jalga väga kõvasti maha panna."