Magnus Kirt tundis viske ajal, et õlg läks liigesest välja, mistõttu tegi ta nii-öelda hädamaandumise.Foto: SIPA / SCANPIX
Kergejõustik
7. oktoober 2019, 21:24

Soome ortopeed Kirdi vigastusest: kui juhtus nagu odaviskajatel tavaliselt, ei saa täisjõuga oda visata varem kui kuue kuu pärast (7)

Odaviskaja Magnus Kirdi eilne õlatrauma pakub huvi ka Soome meediale. Täna õhtul avaldas ajaleht Ilta-Sanomat kohaliku ortopeedi Tuomo Karila mõtteid.

"Tavalise inimese õlg peaks sarnase vigastuse korral saama terveks kahe kuuga. Aga kui odaviskajal läheb õlg liigesest välja, siis tavaliselt tähendab see ka, et kõhred on puruks. Sellisel juhul ei saa täisjõuga oda visata varem kui kuue kuu pärast," sõnas Karila.

Kirdi üks treenereist, Indrek Tustiti sõnas eile pisut enne keskööd Õhtulehele järgmist: "Inimkeeli läks tal õlg liigesest välja. Haiglas saime teha röntgenuuringu, mis näitas kerget luukahjustust. Meditsiini taustaga inimesed saavad sellest aru, aga ma praegu rohkem ei täpsustaks. MRT-uuringut ei hakanud siin tegema. Kui Magnus Eestis maandub, siis sellest järgmisel päeval (teisipäeval - M.T.) tehakse ka MRT, mis näitab pehmete kudede vigastusi."

Karila: "Kui õlg pandi paika 15 minuti jooksul, siis ei tohiks täiendavat kahju olla. Vigastus tekkis momendil, kui õlg liigesest väljus."

Õhtulehel puudub info, kui kiiresti täpselt doktor Madis Rahu ja Tustit Kirdi käe tagasi paika tõmbasid. 

Mida arvab Karila Kirdi võimalustest osaleda järgmise aasta juuli lõpus algaval Tokyo OMil? "Kui katki on vaid õlaliigese kõhrerõngas, see tehakse kiiresti korda ning taastumine läheb hästi, siis on tema võistlemine OMil võimalik. Tõsi, see vigastus jätab tema ettevalmistusele kõva jälje," lausus Soome spetsialist.