Thierry Neuville. Foto: Imago Sport / Scanpix
WRC
8. oktoober 2019, 14:00

Tiimi lubamatu eksimus maksis Neuville'ile Walesis väärtuslikke sekundeid ja potentsiaalse võidu (10)

Kaks etappi enne hooaja lõppu on autoralli maailmameistritiitel Thierry Neuville'i sõrmede vahelt taas ära libisemas. Viimasel kolmel aastal MM-sarja kokkuvõttes "hõbedaga" leppinud belglasel on praegu kolmandana koos 199 punkti, mida on 41 silma vähem, kui üldliidril Ott Tänakul. 

Walesis jäi Neuville meie mehele kokkuvõttes alla 10,9 sekundiga, mistõttu kärises vahe 11 silma võrra suuremaks. "Tahtsin väga võita. Vajasin seda, et hoida MM-tiitli unistusi elus," vahendab rallit.fi Hyundai esinumbri sõnu. 

"Nagu te ilmselt ka nägite, oli meil avapäeval mõningaid probleeme. Kaotasime hommikuse läbimisega kuus sekundit. Lisaks, me ei teinud sellest küll suuremat draamat, kuid õhtul olid meil valed rehvid. Meeskond ei pannud meie masinale õiged rehve ja see lüke maksis meile kaheksa sekundit," jätkas Neuville, kelle sõnul põhjustas vale rehvivaliku elementaarne kommunikatsiooniviga. 

"Masinale läksid alla soovitust pehmemad rehvid. Tegemist oli lihtsalt suhtlusveaga, mida võib ikka ette tulla, aga ei tohiks!" sõnas ta. "Võitlesime lõpuni, kuid sellisest kaotusseisust on väga raske Oti vastu saada. Ta sõitis perfektselt ega teinud vigu, kuigi ma salamisi seda lootsin."

Tõsi, ühe "suurema" vea Tänak siiski tegi, kui suretas neljapäevaõhtusel publikukatsel mootori välja, mistõttu andis 3,6 kilomeetri pikkusel katsel nobedamatele ära 8,8 sekundit. 

"Kokkuvõtte andsime Otile ära 11 punkti. Olukord valmistab pettumust, kuid meil tuleb sellega lihtsalt elada. Oleme viimaselt paarilt rallilt saanud enesekindlust ning loodetavasti õnnestub meil Hispaanias piisavalt punkte koguda, et olla Austraalias veel tiitlikonkurentsis," sõnas Neuville lõpetuseks.