Sebastien Ogier. Foto: Imago Sport/Scanpix
WRC
8. oktoober 2019, 15:20

Walesi politsei käitumine ajas Ogier'il harja punaseks

Kuuekordsel autoralli maailmameistril Sebastien Ogier'il tuli Walesi rallil lisaks võidukihutamisega tegeleda veel politseiga. 

Reede õhtul mainitsesid ametivõimud kõiki võistlejaid katsetevahelistel ülesõitudel liikluseeskirjadest kinni pidama. Kuna politsei oli saanud juba kaebuseid pedaalitallajate sõitmise osas, suurendasid nad võistlusnädalavahetusel väljas olnud patrullide hulka. 

Prantslane küll ühtegi trahvikviitungit näppude vahele ei saanud, kuid pärast võidukihutamist plärtsus Citroeni esipiloot, et "vähemalt ei tulnud politsei minuga poodiumile", vahendab rallit.fi. 

Ogier'i kaardilugeja Julien Ingrassia selgitas sohvri mõttekäiku lähemalt: "Teame, et see ralli pole kõige lihtsamini ligipääsetav. Politsei tööpäevad on pikad, nad peavad tegutsema pikkadel teelõikudel ja tegema juhukontrolle. See kõik kutsub esile erinevaid emotsioone." 

Ingrassia sõnul ajas Ogier'il kopsu üle maksa politsei sõnum, mille sisu oli liialdades "ärge tehke midagi või lõpetate vangis". 

Ilmselt peab kaardilugeja silmas Põhja Walesi politsei ametliku teadet, milles kõiki rallimehi korrale kutsuti: "Mundrikandjad on väljas ja valmis. See on meeldetuletus kõikidele sõitjatele, et jälgige liikluseeskirju," kulges ka Twitterisse postitatus teadaanne.

Tänak kommenteeris samuti põgusalt ametivõimude käitumist: "Nad tahtsid mõnest tippsõitjast pattuoina teha ja käed raudu panna. See on kurb. Austame kõik teisi liiklejaid," sõnas saarlane. 

Laupäeva õhtul ringles sotsiaalmeedias ka pilt, kus mootorrattaga politseinik oli kinni pidanud Thierry Neuville'i. Ühtegi trahviteadet siiski siiani väljastatud pole ning Walesi ralli žürii samuti kedagi tagantjärele ei karistanud.