Georg Linnamäe (kõige vasemal) ja Urmas Roosimaa (vasakult teine) mullusel Poola rallil.Foto: Twitter @rajdpolski
Auto-Moto uudised
8. oktoober 2019, 17:00

VAHVA! Kataloonia rallil kihutab kolmaski Eesti rallimees

25.–27. oktoobrini sõidetav Kataloonia ralli on MM-hooaja eelviimane etapp. Mõistagi on seal stardis maailmameistritiitlit jahtivad Ott Tänak ja Martin Järveoja, kuid rajal on ka Georg Linnamäe.

21aastase noormehe taltsutada on Peugeot 208 R2, millega ta on sõitnud juba mitu aastat. Linnamäe kaardilugejaks on ukrainlane Volodimir Korsia, kes on tänavu navigeerinud ka Andrus Lauri.

Linnamäe sai esimese võistluse kirja neli aastat tagasi Tallinna rallil, kui talle luges kaarti Oliver Tampuu. Tänavu on tema paarimeheks olnud ainult Korsia, kellega on sõidetud nii Eestis, Portugalis, Hispaanias, Norras kui ka Poolas.

Eestlane ja ukrainlane osalevad tänavu Peugeot Rally Cup Iberica võistlussarjas, kus sõidetaksegi Ibeeria poolsaarel ehk Portugalis ja Hispaanias. Nad jagavad üldarvestuses 22 punktiga kaheksandat ja üheksandat kohta, liidril on koos 93,43 silma.

Rally Cup Iberica hooaja lõpuni on kaks etappi, millest Kataloonia ralli on esimene. Tõsi, MM-sarja meeste kombel ei sõideta reedest pühapäevani, vaid neljapäeval ja reedel. Hooaeg lõpeb 23.-24. novembrini sõidetava Madridi ralliga.

Linnamäe ja Korsia tegid tänavu kaasa ka Tänakule võidukalt lõppenud Portugali rallil. RC4-klassis oli duo teine, Rally Cup Iberica arvestuses viies.