Odaviskaja Magnus Kirt Doha MMil.Foto: MUSTAFA ABUMUNES
Kergejõustik
8. oktoober 2019, 19:19

Magnus Kirt: on põhjust mõelda, et võistlen Tokyo olümpial (21)

Kergejõustiku-MMil õlaliigest vigastanud odaviskaja Magnus Kirt käis täna hommikul Põhja-Eesti Regionaalhaiglas MRT uuringul.

"Õlaliigese nihestusega kaasnenud kahjustused olid esialgselt arvatust väiksemad. Hetkeseisuga võib öelda, et olümpia-aastale mõeldes on lootust Magnuse õlg selleks ajaks võistluskorda saada," kommenteeris Kirdi raviarst doktor Madis Rahu Eesti Kergejõustikuliidu pressiteate vahendusel.

Rahu ja füsioterapeut Indrek Tustit on edasise ravitaktika osas konsulteerinud kahe erineva spetsialistiga väljastpoolt Eestit, kes on sarnaste traumadega palju kokku puutunud.

"Lõplik raviplaan ja -taktika selgub lähema kümne päeva jooksul, seejärel saame ka rohkem infot jagada," lisas dr Rahu.

Eesti Rahvusringhäälingu telesaates "Ringvaade" käinud Kirt kinnitas, et ehkki ta kartis tõsist vigastust, on trauma uuringute järgi oodatust kergem.

Ta ei tea veel, kas tervenemiseks on vaja kirurgilist sekkumist, kuid järgmise aasta juuli lõpus algavate Tokyo olümpiamängude suunas vaatab spordimees praegu lootusrikkalt.

„Teades diagnoosikillukest, mille praegu saime, on põhjust mõelda, et olen olümpial rivis. Kindlasti ei taha sinna minna lihtsalt rivvi, vaid mu eesmärk on alati olla stabiilselt hea. Loodan, et olen seda ka järgmisel hooajal,“ sõnas Kirt.

Vasakukäeline odaviskaja avaldas, et tal on sarnane vigastus juhtunud ka parema käega, ehkki see oli juba aastaid tagasi, kui ta hüppas koduses Tõrvas tornist vette. "Siis polnud lihaseid skeletil nii palju ja õlaliigese paikaminekul ei pidanud arst sekkuma."

Kirt lisas, et kuigi vigastus on tõsine teema ja pakub palju kõneainet, võiks avalikkus Doha MMile tagasi vaadata siiski rõõmsama pilguga ning domineerida võiks positiivne pool – Eesti võitis ju kaks hõbedat!