Palliga on Aigars Škele.Foto: Martin Ahven
Korvpall
8. oktoober 2019, 20:47

SUPER! Kalev/Cramo noppis VTB Ühisliigas hooaja esimese võidu

Eesti valitsev korvpallimeister BC Kalev/Cramo alistas tugevas VTB Ühisliigas võõrsil 76:74 Nižni Novgorodi.

Cramo reisis Venemaale kümne mängijaga, kellest Martin Paasoja platsil ei käinud. Tallinnasse jäi korvialune jõud Ryan Richards, kes ei saanud klubi teatel meie idanaabrite viisat.

Tasavägises kohtumises haaras Cramo viimasel veerandajal 11punktilise eduseisu, kuid Brandon Browni kaks järjestikust kolmepunktiviset tõid Nižni kiiresti lähemale.

Mängu saatus otsustatigi viimase minutiga. Cramo oli pidevalt mõne punktiga peal ning ehkki rünnak oli kinni kiilunud ja häid viskekohti ei leitud, oli ka Nižni hädas – otsustavatel hetkedel ei puutunud kaks nende kaugviset isegi mitte rõngast.

Kohtumise resultatiivseimana tõi viskeid väljakult 64% tabanud Aigas Škele 21 punkti, Kyle Vinales lisas 19 silma. Cramo selge tuumiku moodustasid lisaks skooriliidritele Kristjanid Kitsing ja Kangur, Martin Dorbek ning Sten Sokk.

Nižni särgis sai Eesti korvpallisõber taas näha mullu Cramos hea hooaja teinud Chavaughn Lewist. Ameeriklane tõi 13 punkti ja krabas kuus lauapalli.

Eesti tšempion, kes jäi tugeva sarja avakohtumises alla Moskva oblasti Himkile, jätkab Ühisliiga hooaega laupäeval, kui võõrustatakse Kaasani Unicsit.