Mercedese tiimipealik Toto Wolff (keskel) koos Valtteri Bottase ja Lewis Hamiltoniga. Foto: PA Pictures / Scanpix
Vormel 1
9. oktoober 2019, 13:08

KOMMIRAHA! Mercedes pani MM-tiitli nimel hakkama 350 miljonit eurot (1)

Kui väärtuslik on vormel 1 maailmameistritiitel? Üks variant selle hindamiseks on teada saada, palju tuli tšempionil karika pea kohale tõstmiseks kulutada. 

Mullu nii meeskondlikult kui ka individuaalselt (Lewis Hamilton – toim.) maailmameistriks tulnud Mercedese majandusaruandest on näha, et Saksamaa tehasetiim kulutas eelmisel aastal 350 miljonit eurot. 

Võrdluseks sama raha eest saaks täies mahus välja ehitada Eesti ja Venemaa vahelise riigipiiri taristu ja tehnilise seire süsteemi ning hooldada seda muretult 2030. aastani. 

Kuigi esmapilgul tundub see meeletu raha tuulde loopimisena, siis päris nii see muidugi pole. Motosport-Totali andmetel teenis Mercedes mullu siiski 14 miljonit eurot kasumit ning selle sisse pole arvestatud veel üüratuid telelepinguid, mille koguväärtus küündib ligemale kolme miljardini.

Sääraste numbrite kõrval tundub 350 miljoni euro põletamine hooaja jooksul nagu taskust välja pudenev punane eurosent. Veelgi tühisemana tunduvad aga vormeliisade palgalipikud. 

Mercedes tiimiboss Toto Wolff, tema parem käsi Rene Berger ning teised tähtsa laua taga istuvad asjapulgad teenivad aastas väidetavalt kaheksa miljonit eurot. Kokku oli Mercedese tehasemeeskonna palgal mullu 968 inimest ning aastane palgakulu 105,1 miljonit eurot.