Tommi Mäkinen. Foto: Alar Truu
WRC
9. oktoober 2019, 14:20

Tommi Mäkinen viskas Neuville'i suunas valusa ninanipsu (1)

Autoralli MM-sarjas kolmandat kohta hoidev Thierry Neuville jääb kaks etappi enne hooaja lõppu liidrikohal olevast Ott Tänakust maha 41 punktiga. 

Intervjuus Prantsusmaa väljaandele L'Equipe sõnas belglane, et kulla nimel sõitmiseks on vaja, et tänavu lagunema kippuv Toyota teeks seda ka Hispaanias ja Austraalias. 

"Vajame, et Toyota laguneks, muidu on olukord keeruline. Samas teame, et see on nendega tihti juhtunud," sõnas Neuville. Lisaks tõi belglane välja, et alates Saksamaa rallist, kui Jaapani autotootja oli reeglitäpsustuse tõttu sunnitud kasutusele võtma uue tagatiiva, on Toyota kiiruslik ülekaal kõvasti vähenenud. 

"Oleme neile tunduvalt lähemale jõudnud. Viimased kolm rallit on näidanud, et nende hoog pole enam endine," jätkas Neuville. 

Toyota tiimipealik Tommi Mäkinen suhtus Hyundai esipiloodi väljaöeldusse külma kõhuga. "Meil on uus tagatiib, mistõttu ei saa me enam rajal lennata, kuid Oti esitus oli ikkagi imeline. See lisas tema esitusele ainult väärtust," vastas soomlane ralli.fi-le. 

Jari-Matti Latvala sõnul pole see erinevus aga üldse nii suur: "Ma pole testidel väga suurt erinevust märganud. Peaksin uue tagatiivaga läbima samu katseid, mida sõitnud vanaga, siis ilmselt saaksin vahest aru. Aga testidel ei saanud ma aru, et masina tagaosas oleks midagi halvemaks läinud."