Viktor Thorn. Foto: EPA/Scanpix
Talisport
9. oktoober 2019, 15:13

Rootsi suusaässa elu pöördus pea peale: ma ei saa isegi üksi poes käia!

Eelmisel aastal murdmaasuusatamise MK-sarjas hooaja kokkuvõttes 19. kohale tulnud Viktor Thorn ei saa praegu igapäevaselt hakkama ka kõige elementaarsemate asjadega. 

"Ma vajan kogu aeg abi. Ma ei tohi üle viie kilogrammi tõsta, seega ma ei saa isegi üksinda poes käia," sõnab 23aastane sportlane Expressenile. Mis aga juhtus?

Nimelt maadles rootslane juba aastaid kroonilise seljavaluga, mille põhjusele suve hakul jaole saadi. Tuli välja, et üks selgroo lülides oli paigast nihkunud, mistõttu tuli mehel noa alla minna. Paraku ei osutunud esimene operatsioon edukaks, mistõttu tuli Thornil ette võtta ka teine lõikus ning praegu leiab tema lülisambast ka proteesitüki. 

Kaks nädalat pärast operatsiooni on ta vaikselt taas ringi liikumas, kuid inimväärsest elust on veel asi kaugel. "Operatsioonile järgnenud päevadel olin meeletutes valudes. Väga paljud pisiasjad tundusid minu jaoks ülikeerulised," muljetab ta ning toob näitena voodist välja saamise. 

"Praeguseks on asjad paremuse poole liikunud ning niisama ringi jalutamine enam valu ei tee," sõnab Thorn. Tippsportlasele omastest ja vajalikest treeningutest näeb suusaäss mõistagi veel und. Praegu tohib ta vaid rattaga sõita ning sedagi ainult paarikümne minuti kaupa. 

Kuigi tänavune MK-sari saab oma avalöögi juba kahe kuu pärast on Thorn veendunud, et ta naaseb veel sel hooajal suusarajale. 

"Mõistagi pole [hooaja avavõistlus] Rukal minu plaanides, aga loodan paari kuuga taas vormi tõusta ning pärast jõule taas võistelda," jääb rootslane optimistlikuks.