Sisuturundus
11. oktoober 2019, 17:22

Tunnid mööduvad lennates – Mustamäe Elamus Spa pakub kõledas sügises taevalikku lõõgastust!

„Tänased toimetused viska ülehomse varna, nii saad kaks spaapäeva,“ seisab uhkelt kiri Mustamäe Elamus Spa fuajee seinal. See lause paneb toredalt muigama ja tervitab soojalt – loomulikult ei viska ma oma toimetusi ülehomse varna, aga väike kesknädalane puhkehetk kulub küll ära. On ju vaja kuidagi nädala selgroog murda.

Ilmade külmaks minnes on loomulik, et inimene otsib rohkem sooja ja hellitust. Üks parimaid kohti selleks on spaa – seal on alati soe, lõõgastav, eksootiline ning vähemalt mõneks tunniks saab mured unustada. Tallinnas on spaasid omajagu, kuid minu seekordne otsus langeb ühele uuemale ja ka parimaks nimetatule, Mustamäe Elamus Spa-le.

Spaa fuajees ulatab rõõmsameelne teenindaja mulle punase käepaela, millega saan liikuda nii ühelt alalt teise, avada oma garderoobikapi kui ka tellida toitu. Muide, Elamus Spa-s ei ole teenindajad lihtsalt teenindajad. Nad on elamuste loojad.

Mustamäe Elamusse saab osta kolme erinevat tüüpi piletit: ujula, Elamus Spa perespaa ja Elamus Spa 21+ täiskasvanute spaa. Just sinna viimasesse otsustan suunduda minagi. Number 21 nimes on tegelikult mõnevõrra petlik – tegemist ei ole vanusepiiranguga, vaid hoopis saunade arvuga. Muljetavaldav, kas pole? Igal juhul on Elamus 21+ avatud vanematele kui 18, mis tähendab, et see on suurepärane koht, kus rahulikult kulgeda. Ümberringi ei ole kisa-kära.

Enne lõõgastuste maailma suundumist ka paar sõna natuke argisemast teemast. Olen võrdlemisi suur spaataja, kuid esimest korda näen nii hästi läbi mõeldud garderoobikappe. Nimelt pole kapis vaid üks suur ala, kuhu üksteise otsa oma asjad kuhjata. Seal on rohkelt vahesid, millesse saab eraldi panna oma pluusi, salli, mütsi ja miks mitte, ka pisema käekoti.

Astudes garderoobist spaasse, satud justkui teise maailma. Ümberringi on sooja veega basseinid, mis on kord sinist, siis rohelist ning viimaks hoopis punast värvi. Mõnuledes mullivannis võib jälgida suurt ekraani, kus jooksevad kaadrid merealusest elust ning troopilistest mererandadest. Hetkeks tekib tunne nagu oleks sealsamas, lihtsalt sedavõrd hea ja soe on. Nii lõõgastav.

Laes ripuvad stiilsed lühtrid, basseinide keskel kasvavad taimed, pehmed korvtoolid seisavad küünalde kõrval ning olemas on ka paarikeste absoluutne lemmik – valgete kardinate taha peituvad suured voodid, kus pärast vees sulistamist armsama kõrval veidi puhata. Muide, ühes nurgas voodite kõrvalt võib leida isegi raamaturiiuli! Nii et miks mitte mõnusast spaapäevast pool tunnikest lugemisele kulutada?

Nagu mainitud, siis saunasid on Elamuses rohkelt – korralikust kadakasaunast kuni Türgi hammamini välja. Umbes pooled saunad asuvad Spa 21+ alal, ülejäänud aga põhiosas. Igas saunas on erinev taustamuusika, kuulda võib nii lõõgastavat veevulinat, linnulaulu kui ka üllatus-üllatus Jaan Tätte mõtlikke laule. Kõik see on kui rusikas silmaauku. Iga sauna ukse kõrval on pisike infotahvel, mis annab humoorikalt, kuid asjalikult sauna olemuse edasi. „Elavast leegist tulenevad soojad õhuvoolud koos niiskusega puhastavad su vaimu ja mateeriat. Siin on võimsad võlurid mananud oma loitsud leilivette, millel võimust võtta lastes enese üle tunned sa, kuidas viha maagia lõdvestab pingeid ja asendab puhtuse, meelekindluse ja õndsusega,“ on näiteks kirjas korraliku eestimaise vihasauna kõrval.

Iga päev toimub ka erinevaid saunarituaale. Kümme kuni viisteist minutit kestvad rituaalid toovad spaapäeva särtsu, leevendavad stressi ning pakuvad põnevat elamust. Täpsemalt saad rituaalide kohta infot SIIT!

Ilmselt on naiste üheks suurimaks lemmikuks soolasaun, mille kõrval olevalt pisikeselt riiulilt on võimalik täitsa tasuta kaasa haarata kohvist, meest ja soolast koosnev koorija (pole sellist võimalust varasemalt spaas näinud). Kui lisaks käia läbi ka kõrvalasuvast mudasaunast ja määrida end viieks minutiks mudaga kokku, on garanteeritud, et õhtuks on nahk pehme kui beebil. Loomulikult on Elamuses võimalik võtta erinevaid hoolitsusi, valikuga saab tutvuda SIIN!

Kes soovivad aga veidi kargemat ja ekstreemsemat elamust, saavad nautida mullivanni õues. Eriti äge kogemus on see, kui vihma sajab ning samal ajal on väljas pime.. sina oled aga soojas vannis!

Kui Spa 21+ alale lapsed ei pääse, siis tavaalal on põnnidel tegevust küllalt – nad võivad liugu lasta, madalas vees sulistada ning kaaslasi rõõmsalt pritsida. Vanemad saavad aga laste tegemisi jälgida basseini kõrval olevatelt lamamistoolidelt.

Saunatamise ja sulistamisega kipub kõht tühjaks minema – selleks on nii põhialal kui ka Spa 21+-s kohvik, mis rõõmustab vägagi taskukohaste hindadega. Valikus on tervislikke salateid, võileibu ja loomulikult klassikalist friikartulit viineritega. Kui on aga soovi lihtsalt midagi näksida, siis on Spa 21+ alal väike nurgake, kus seisavad kandikul tasuta juur- ja puuviljad. Kõrvale muidugi maitsevett.

Tunnid Elamuses mööduvad linnutiivul ning on aeg astuda kõledasse eestimaisesse sügistalve. Lahkudes garderoobist, vaatab uksel vastu kirjutis: „Ootame Sind tagasi, KAUNITAR.“

Jah, tagasi tulen ma õige pea.

--------

Mustamäe Elamus Spa asub Tallinnas aadressil Akadeemia tee 30. Vaata ka kodulehte SIIT! Muide, 7. - 10. novembrini toimub Sauna Elamuste Festival, millest ei tasu kohe kindlasti ilma jääda.