Lionel Messi.Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
9. oktoober 2019, 16:25

TOHOH! Messi tunnistas, et soovis Barcelonast lahkuda

Viiekordne maailma parim jalgpallur, terve oma ülieduka karjääri Barcelonas veetnud Lionel Messi tunnistas, et soovis Kataloonia klubist lahkuda, kui sattus tülli Hispaania maksuhalduritega.

Juhtunu leidis aset 2013. ja 2014. aastal, kui Messile ja tema isale Jorgele heideti ette maksudest kõrvalehiilimises. Lõpuks mõisteti ta süüdi, kuid argentiinlane võis siiski õnne tänada: esialgne 21kuuline vanglakaristus muudeti 2017. aastal ligi veerand miljoni euro suuruseks rahatrahviks. 

Kuid just sel perioodil tundis Messi, et on paras aeg lahkuda. “Hetkeil, mil oli kogu see segadus maksudega, soovisin ära minna. Mitte, et Barcelonat hüljata, vaid tahtsin Hispaaniast lahkuda. Tundsin, et mind ei koheldud õiglaselt ning ma ei tahtnud siia jääda,” rääkis argentiinlane Hispaania raadiole RAC1. 

Kuigi mitmel klubil avanes võimalus Messi enda ridadesse meelitada, kinnitas Barcelona legend, et potentsiaalse üleminekuni siiski ei jõutud. “Mulle ei tehtud ühtki ametlikku pakkumist, kuna kõik teadsid, et tegelikkuses soovin ma oma klubisse jääda. Kuid see oli väga raske periood mu perele, kuna inimestel polnud aimugi, mis toimub. Mul on hea meel, et lapsed olid siis nii väikesed, et nad sellest midagi aru ei saanud,” lisas Messi.

Argentina pallivõlur siirdus Barcelona noorteakadeemiasse 2001. aastal, kui oli 14aastane. Esimest korda pääses ta esindusmeeskonnas platsile vaid kaks hooaega hiljem. Praeguse seisuga on Messi teinud Kataloonia klubi ridades kaasa 692 kohtumises, mille jooksul sihile jõudnud tervelt 604 korral. 

Käesoleval hooajal on Barcelona suuremal määral pidanud hakkama saama ilma oma talismanita ning kerge pole neil olnud. Hispaania meistrisarjas hoitakse küll teist kohta, kuid juba on ohtralt punkte kaotatud. Ka Meistrite Liigat alustati mõnevõrra ootamatult viigiga.