Xabi Alonso Müncheni Bayerni särgis.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
9. oktoober 2019, 19:02

OI-OI! Hispaania jalgpallilegendi ähvardab pikk vanglakaristus

Karjääri jooksul klubidest nii Liverpooli, Madridi Reali kui ka Müncheni Bayerni värve kandnud ning nendega ohtralt tiitleid võitnud Xabi Alonsot ähvardab viieaastane vanglakaristus. Põhjuseks aastatel 2010-2012 väidetavalt toime pandud maksupettused. Süüdistused sellist tüüpi seaduse rikkumistes pole jalgpallimaailmas just haruldased, kuid erinevalt eelmistest kordadest ei nõustu hispaanlane trahvi maksma ning seisab jätkuvalt oma süütuse eest.

Alonso jõudis täna hommikul Madridi, kus ta kahe päeva jooksul üle kuulatakse. Keskväljamaestrot ähvardab süüdimõistmise korral viieaastane vanglakaristus ning lisaks nelja miljoni euro suurune trahv, kirjutab Daily Mail.

37aastane jalgpallur on pidevalt oma süütuse eest seisnud ning on ainuke, kes selle asemel, et tasuda väidetavalt võlgu olevad maksud, süüdistusi ei aktsepteeri. Lisaks Alonsole kuulatakse kahe päeva jooksul üle tema kaks finantsnõustajat, keda samuti süüdimõistmisel viieaastane vanglakaristus ähvardab.

Endine Hispaania koondislane tõmbas jalgpallurikarjäärile joone alla 2017. aastal. Liverpooli ja Realiga õnnestus tal võita Meistrite Liiga, Bayerniga kolm Bundesliga tiitlit ning rahvuskoondisega tuli ta kahel korral Euroopa ja korra maailmameistriks.