Supertaifuun Hagibis Jaapanile lähenemas.Foto: AP/Scanpix
Vormel 1
10. oktoober 2019, 16:25

Jaapanit tabav supertaifuun jätab ära vähemalt kaks ragbi MMi kohtumist ja ähvardab muuta F1 etapi ajakava (1)

Prognooside põhjal jõuab nädalavahetusel Jaapanisse supertaifuun Hagibis, mis on võrdväärne viienda kategooria orkaaniga. Kui torm liigub eeldatavat trajektoori pidi, võib karta Tokyo ümbruses ulatuslikke purustusi. Ohutuse tagamiseks on otsustatud jätta ära kaks ragbi MMi mängu, lisaks kaalutakse vormel 1 etapi ajakava nihutamist. 

Kindlasti ei toimu laupäevased ragbimatšid Inglismaa ja Prantsusmaa ning Uus-Meremaa ja Itaalia vahel. BBC teatel loodetakse veel hetkel, et Šotimaa ja võõrustajamaa Jaapan saavad pühapäeval mõõtu võtta. 

Taifuuni ohtlikkusest on teadlikud ka vormel 1 Jaapani GP korraldajad, kes soovivad siiski, et võidukihutamiste ajakava väga palju muuta pole vaja. Sellegipoolest lubati, et tormi tegutsemist jälgitakse valvsalt. Etapp toimub Suzuka ringrajal, mis asub Tokyost 300 kilomeetri kaugusel.

Taifuuni iseloomustatakse kui aasta suurimat. Jaapani meteoroloogid peavad tormi võimsaks, kus tuulte kiirused jõuavad 260 kilomeetrini tunnis. Eelduste põhjal Tokyosse jõudes taifuuni võimsus aga raugeb ning laupäeval ja pühapäeval peaks see olema võrdne teise kategooria orkaaniga.