Kris Meeke Walesi rallil.Foto: Bradley Collyer
WRC
11. oktoober 2019, 19:15

Mäkinen kiitis Kris Meeke'i: tema tegutsemine sarnaneb Dani Sordoga

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen on rahul Kris Meeke'i esitustega pärast suvist pausi. Põhjaiirlase stabiilsus on aidanud Jaapani autotootjal võistkondlikus arvestuses Hyundaile läheneda ning vahe on nüüd kõigest kaheksa punkti.

40aastane Meeke ei jõudnud hooaja kaheksal esimesel rallil poodiumile ning jäi silma mitmete apsudega. Tema peale oli pahane ka Mäkinen, eriti pärast Portugali rallit, kus Meeke katkestas viimasel katsel poodiumikohalt.

Ehkki britt pole pärast suvepausi imeline olnud, on ta saavutanud ühe poodiumikoha ega mõtle enam rallide võitmisele – see töö jäägu MM-tiitli eest heitleva Tänaku kanda, Meeke'i ülesanne on tiimile punkte tuua.

"Kris on viimastel rallidel väga tubli olnud," kiitis Mäkinen. "Ta oli pinge all, kuid võtab nüüd asju rahulikumalt. Näiteks Saksamaal ja Türgis olid olud rasked, aga ta ei teinud vigu."

Soomlane lisas: "Kris on väga-väga kiire ja ta toob tiimile punkte, kui ajab oma rida. Ütleksin, et selline käitumine on väga sarnane Dani Sordole – ta ei jahi midagi, vaid sõidab omas tempos."

Autoralli MM-sari jätkub 25.-27. oktoobrini sõidetava Kataloonia ralliga. Tänak liigub tiitli suunas, edestades Sebastien Ogier'd 28 ja Thierry Neuville'i 41 punktiga.