Šarunas Jasikevicius.Foto: MATTEO BAZZI/EPA
Korvpall
14. oktoober 2019, 10:22

VIDEO | Euroliiga tunnistas, et kohtunike viga röövis Žalgiriselt võimaluse, aga Jasikevicius süüdistas hoolealuseid (1)

Kaunase Žalgiris on korvpalli Euroliiga hooaega alustanud kahe kaotusega. Reede hilisõhtul jäädi võõral väljakul 81:85 alla Milano Armanile. 

Leedu suurklubi jaoks algas kohtumine kohutavalt, sest kiiresti jäädi 0:8 ja 4:20 kaotusseisu. Avaveerand kaotati lõpuks 7:23.

Sellele vaatamata õnnestus Žalgirisel end mängu tagasi võidelda. Juhtima küll kordagi ei pääsetud, kuid võõrustajaid hoiti kogu teise poolaja surve all. Veel kümmekond sekundit enne lõpuvilet oli külalistel kahepunktilisest kaotusseisust suurepärane võimalus.

Keskjoone lähistel jäi palliga surve alla Milano tagamees Michael Roll, kuid kohtunikud jätsid üsna ilmselge jooksu vilistamata. Järgnevas olukorras tehti viga Sergio Rodriguezele ja matši saatus oli otsustatud.

Mõnda aega hiljem teatas Euroliiga ametlikult, et kohtunikud eksisid. Määramata jäi nii jooks kui ka tagasimäng. Kohtumise tulemust see siiski kuidagi ei muuda.

Vaatamata apsule ei keskendunud Žalgirise peatreener Šarunas Jasikevicius matši järel kohtunike, vaid oma mängijate hurjutamisele.

"Alustasime katastroofiliselt," ütles Jasikevicius krepsinis.net´ile. "Milano sugune meeskond teab, mida tähendab koduväljakul mängimine ning kasutab selle ära. Kahju, et kohe alguses oma võiduvõimaluse käest andsime."

Taktikaliste puuduste kõrval tõi treener välja ühe suure põhjuse: "Meil on seitse uut mängijat. Enamik tiimist on poisikesed, kuid Euroliigas võidavad mehed. Siin tuleb iga sentimeetri eest võidelda. Alles siis saame mängulisest poolest rääkida." 

Ülejäänud Euroliiga teise vooru tulemused:

Moskva CSKA - Müncheni Bayern 79:68
Belgradi Crvena zvezda - Istanbuli Fenerbahce 68:56
Lyon-Villeurbanne ASVEL - Ateen Panathinaikos 79:78
Madridi Real - Tel Avivi Maccabi 86:85
Moskva Himki - Vitoria Baskonia 79:76
Peterburi Zenit - Barcelona 63:87
Anadolu Efes - Berliini Alba 106:105
Piraeuse Olympiacos - Valencia 89:63

Standings provided by Sofascore LiveScore