Conor Dwyer demonstreerib oma ainsat individuaalset olümpiamedalit. Foto: David Gray/Reuters
Doping
12. oktoober 2019, 13:31

Kahekordne olümpiavõitja jäi dopinguga vahele ning lõpetas päevapealt karjääri

Kahekordne ujumise olümpiavõitja ning viiekordne maailmameister Conor Dwyer jäi dopinguga vahele ning lõpetas päevapealt sportlaskarjääri. 

Eelmise aasta lõpus võistlusvälisel perioodil võetud uriiniproovid näitasid, et Dwyer kehas on keelatud testosterooni graanuleid. Nõnda määrati tippujujale 20 kuu pikkune võistluskeeld, kuid sportlane otsustas karjääri lõpetada.

"Anaboolsetel ainetel on võimsad sooritust parandavad omadused. Nõnda saab sportlane kaasvõistlejate ees eelise," selgitas juhtumist USA antidoping.

Dwyer ise ütleb, et teadlikult ta ei patustanud. Väidetavalt järgis ta täpselt arsti antud juhised, tarbis tema kirjutatud ravimeid ning rohtude koostisesse ei süvenenud. "Ma ei oleks kunagi meelega dopingureegleid rikkunud," sõnas ta.

30aastane Dwyer kaebas otsuse edasi rahvusvahelisse spordikohtusse, kuid otsusta sellele vaatamata karjääri on lõpetada.

Aastate jooksul on jänki võitnud koguni 13 tiitlivõistluste medalit. Kaks olümpiakulda (2012 ja 2016) on tulnud teateujumistest, individuaalselt jäi näppude vahele 200 m vabaltujumise pronks (2016).

Pikaraja MMilt on tal kolm teateujumise kulda, kaks hõbedat ning üks pronks. Individuaalselt võitis ta 200 m vabaltujumise hõbeda.

Lühiraja MMilt on ta kaela saanud kaks teatekulda ning individuaalse pronksi. 

Dopinguga patustamine ei tohiks teda ilma jätta ühestki suurest autasust.