BC Astana - Krasnodari Lokomotiv-KubanFoto: VTB Ühisliiga
Korvpall
12. oktoober 2019, 15:56

Astana tuli suurest kaotusseisust välja ning valmistas Ühisliigas järjekordse üllatuse

Kasahstani korvpalliklubi BC Astana suutis VTB Ühisliiga kohtumises tulla välja 14puntkisest kaotusseisust ja alistada kodus Krasnodari Lokomotiv-Kuban 90:88.

Esimese veerandi võitsid külalised 25:21, enne poolaega oli vahe korraks isegi 37:23, pausile minnes juhtis Venemaa klubi 54:42. Enne otsustavat neljandikku olid võõrustajad veel kolme silmaga taga, kuid siis suurendas Lokomotiv-Kuban edu kiiresti kümnele punktile. Astana viis üle pika aja ette Malcolm Hill, kes oli vähem kui kaks minutit enne lõppu täpne vabaviskejoonel.

Kui mängida oli jäänud 58 sekundit, tabas Coty Clarke keskpositsiooniviske, viies võõrustajad 90:86 ette. Vastaste poolelt tõi korvi alt kaks silma tagasi Will Cummings, kuid viiki enam jalule seada ei õnnestunud. Esmalt eksis Dmitri Kulagin kahel järjestikusel vabaviskel, rõngast ei läbinud ka Cummingsi kolmene.

Astana suurim korvikütt oli 26 silma kogunud Clarke, teda toetas 24 punkti ja seitsme resultatiivse sööduga Hill. Dusan Ristic lisas 21 silma ja üheksa lauapalli. Lokomotiv-Kubani parim oli Kulagin, kellele läks kirja 15 punkti.

Astanal on kahe mänguga kirjas võit ja kaotus, täna alistatud vastastega jagatakse tabelis 4.-8. kohta. BC Kalev/Cramo, kes sarnaselt korra võitnud ja korra kaotanud, võõrustab täna kell 17 Kaasani Unicsi.