Karel Voolaid (vasakul) ja Mattias Käit.Foto: Eesti Jalgpalli Liit/Facebook
Jalgpall
12. oktoober 2019, 20:07

Voolaid ja Käit suure matši eel: kui palli saame, peame midagi erilist tegema (8)

Täna toimus Eesti jalgpallikoondise matšieelne pressikonverents, kus osalesid peatreener Karel Voolaid ja poolkaitsja Mattias Käit. Mõlemad tunnistasid, et kuigi homme Saksamaa vastu mängitakse rohkem ilma pallita, tuleb avanevad võimalused ära kasutada.

Esmalt soovis Saksamaa televisioon teada, milline oleks eestlastele unistuste tulemus. Voolaid meenutas selle peale sinisärkide varasemaid vägitegusid.

"Eesti on aastate jooksul kodumurul väga hästi mänginud ja saanud lausa unistuste võite, näiteks Uruguai üle. Tõsi, keerulistes tingimustes. Usun südamest, et ühel päeval õnnestub midagi sellist veel saavutada. Miks mitte üllatada jalgpallimaailma homme, et fännidele häid emotsioone pakkuda," sõnas peatreener.

Küsimusele, kuidas enda võimalusi nähakse ja milline hoiak homseks võetakse, ütles Voolaid, et Saksamaa kujuneb domineerivamaks võistkonnaks. 

“Mängime homme palju ilma pallita. Loodan väga, et meie võimalused ei tule vaid pika söödu ette mängimisest ja kontrarünnakutest. Ilmselt me väga palju palli vallata ei saa, kuid nendel võimalustel peame midagi erilist tegema," lausus Voolaid.

Käit lisas, et meeskond ei tohi lasta end tugevast vastasest kõigutada. “Peame mängima enesekindlalt ja ei tohi vastaseid karta. Siis avaneb meil võimalus üllatada isegi Saksamaad," sõnas poolkaitsja.

Voolaid kinnitas, et koondis on täies rivistuses ja homseks valmis. "Kõik on terved ja kuna üks mängija on juures, siis on õhtul väike mure vaja lahendada: kes lõplikku koosseisu jääb. Praeguse seisuga on kõik ilusasti taastunud ja terved. Valikud on tehtud kahe mängu peale ja meil on jõudu ja energiat piisavalt homseks mänguks," ütles peatreener.

Samas mainis ta, et ilmselt tulevad algkoosseisus võrreldes matšis Valgevenega mõned muudatused. 

"Eelmine mäng Hollandiga näitas ka, et esimese poolaja lõppfaasides ja teise poolaja keskpaigast oli üpris keeruline. Selline on hetkeseis, kuid näen praegu küllaltki head konkurentsi koondises, tasemevahed väga suured pole, on küllaltki võrdesid mängijaid. Kui kellegi Valgevene mängust välja jätsin, siis tundsin üsna rahuliku südamega, et võin neile Saksamaa matši usaldada," lisas Voolaid.

Käit sõnas, et võrreldes mänguga Hollandi vastu peab meeskond parandama oma kaitsemängu. "Peame kaitses paremad olema, sest lasime endale neli väravat lüüa. Kindlasti on vaja rohkem rääkida, julgustada üksteist ja peame kompaktsed olema," lausus Sloveenia klubis NK Domžale mängiv poolkaitsja.