Roberts Stelmahers.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
12. oktoober 2019, 19:20

Rahulolev Cramo peatreener: kui nii mängime, siis pole meil tsentrit vajagi!

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskonna peatreener Roberts Stelmahers oli pärast võitu Kaasani Unicsi üle rahulolev. Põhjusega, sest Venemaa tippklubile ei antud võimalustki! 

"Olen võidu üle äärmiselt õnnelik. Tänapäeva korvpallis pääsetakse tihti 20ga ette, kuid seda pole sugugi lihtne kaitsta, eriti Unicsi suguse meeskonna vastu. See pakubki suurimat rahuldust, et mängijad said sellega hakkama, nad on tõelised mehed," sõnas Stelmahers.

Pärast Eesti-Läti liigas Jurmalale allajäämist on Cramo alistanud nii Nižni Novgorodi kui ka Unicsi. Ajakirjaniku küsimusele, mida Stelmahers kaotuse järel mängijatele ütles, ta muigas ning sõnas: "See on saladus!"

"Tegelikult mängisime isukalt ka Jurmala mängus. Seal ei suutnud me lihtsalt skoori teha," lisas ta. "Ma ei saa öelda, et olime kaitses kehvad, aga tol päeval jättis rünnak soovida." 

Cramo mõlemad võidud on tulnud klassikalise tsentrita. Milliseid arenguid selles vallas oodata võib? "Ootan pikka meest. Võib-olla ainult [Ryan] Richardsit (vigastatud keskmängija), võib-olla isegi ühte või kahte meest," jättis Stelmahers otsad lahtiseks. 

"Aga meil pole tsentrit vajagi, kui nii mängime!" lisas ta muiates. 

Mängu üks võtmegelasi, korvi all Euroliiga meistrite Alex Tyusi ning Kostas Kaimakoglouga maadelnud Kristjan Kangur jäi endale omale tagasihoidlikuks. 

"Ei saaks öelda, et mäng kogu aeg väga kontrolli all oli. Sellise meeskonna vastu võib edu väga kiiresti sulada. Kui mängida jäi kolm minutit ja vahe oli sama, siis võis tasapisi üksteisele plaksu anda," arutles ta. 

"Meie mängisime igatahes tublisti. Arvan, et pigem peaks vastasmeeskond natuke oma asju korrigeerima. Ma ei tea, kas nad tulid mütsiga lööma või oli midagi muud, aga see pole meie mure. Meile oli tähtis, et võit tuli."