Indrek Kajupank.Foto: Stanislav Moshkov
Korvpall
12. oktoober 2019, 23:12

Eesti klubid pidid korvpalliliigas lõunanaabrite paremust tunnistama

Paf Eesti-Läti korvpalliliiga laupäevastes mängudes ei saanud Eesti klubid võõrsil võitu kätte, kui nii Rapla Avis Utilitas kui ka TalTech pidid tunnistama vastavalt BK Ogre ja Jurmala paremust. 

Jurmala oli TalTechist üle tulemusega 93:57. Avaveerandi võitis Läti klubi 27:19. Hiljuti ka BC Kalev/Cramo vastu üllatusvõidu saanud lätlased alustasid teist neljandikku võimsalt ning poolajaga kümme pallikaotust teinud TalTech pidi puhkepausile minema 18-punktilisest kaotusseisust. Läti klubi jätkas kolmandat veerandaega 17:1 spurdiga ja suurendas vahe juba 34 punktile. Ülejäänu oli juba vormistamise küsimus.

Jurmala demonstreeris üleolekut pea kõikides statistilistes näitajates. Väljakult tabas Läti klubi viskeid 50% TalTechi 31% vastu, lauavõitluses oldi üle 45:39, korvisöötudes 21:12. Negatiivse näitajana kogunes TalTechil pallikaotusi 16 lätlaste kaheksa vastu.

Ugis Pinete oli Jurmala resultatiivseim 22 punktiga. Jourdan Grant lisas 13 silma. Leemet Böckler viskas TalTechi eest 12 punkti, Eric Schmalz ja Joonas Järveläinen lisasid võrdselt 11 punkti.

Rapla Avis Utilitas kaotas võõrsil BK Ogrele 73:81. Kodumeeskond haaras kiiresti edu, aga eestlased suutsid mängus püsida ja avaveerand kaotati vaid punktiga. Teisel neljandikul vahetus mitmel korral eduseis kummalegi poolele, kuid seisult 33:36 tegi Ogre 13:3 spurdi ja poolaeg lõppes 46:41.

Ogre hoidis ka kolmandal veerandajal kerget initsiatiivi ning viimane veerandaeg algas nende kaheksapunktilisest eduseisust. Rapla vastas seejärel 7:2 spurdiga ja koguni kolmel korral jõuti kolme punkti kaugusele, ent Karlis Apsitise valus kaugvise 51 sekundit enne lõppu tegi seisuks 77:70.

Indrek Kajupank vastas omakorda kaugviskega, vähendades vahe neljale punktile, aga rünnakul õnnestumisi enam ei tulnud ning Ogre vormistas vabavisetest lõppskoori.

Rapla jäi visketabavuses 45% - 42% peale ja ka lauavõitluses oldi 37:36 paremad. Korvisööte jagas aga Ogre 28 Rapla 15 vastu ning ühtlasi tegid ka külalised 13 pallikaotust võõrustajate seitsme vastu.

Karlis Apsitis ja James Batemon viskasid Ogre parimatena 17 punkti. Rapla eest tõi Devaugntah Williams 17 punkti,.Rait-Riivo Laane lisas 15 silma ja üheksa lauapalli, Montae Glennil olid need näitajad vastavalt 15 ja kaheksa.

Läti klubide omavahelises kohtumises alistas BK Ventspils Valmiera Glass Via tulemusega 107:72.

Pühapäeval, 13. oktoobril toimub Eesti-Läti korvpalliliigas kaks kohtumist, kui BC Valga-Valka/Maks&Moorits sõidab külla BK Liepajale ja Latvijas Universitate võõrustab Tartu Ülikooli.