Kalev/Cramo juurdeFoto: Stanislav Moškov
Spordiblogi
13. oktoober 2019, 21:55

Pluss, miinus ja ennustus | Kalev/Cramo murdis maha rikkad venelased, Tartu hävis Euroopas, Flora liigub tiitli suunas

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 22. septembri valik.

Selle nädala pluss

Kaasani Unicsi tänavuse hooaja eelarve – 14 miljonit eurot. Kalev/Cramo tänavuse hooaja eelarve – veidi üle miljoni. 

Laupäev Saku suurhallis. Kalev/Cramo – Kaasani Unics 85 : 63! See on lihtsalt imeline, kuidas kapitalistlik maailmakorraldus ja sport vahel üldse käsikäes ei käi. Korvpalliväljakul toimub võrdsete heitlus ja kuu lõpus palgakontole liikuvad summad ei omagi enam erilist tähtsust. Raske uskuda, et Kalev nüüd samas vaimus Ühisliiga lõpuni välja purjetab, aga igal juhul tõestati eelkõige endale, et ka sel aastal on võimalik kõigile vastu hakata.

Eelneva eufooria taustal tuleb siiski tõdeda, et hooaja lõpuks on Kaasani miljonid liigatabelis ilmselt tunduvalt kõrgemal kui meie oma väike Cramo.

Selle nädala miinus

Tartu korvpalli mõne aasta eest tabanud langus oli suur löök kogu Eesti spordile. Nüüd liigutakse taas tõusval kursil, kuid vana hea Rocki aegse tunde taastamine läheb üle kivide ja kändude.

Üks tänavusi eesmärke oli pääseda nõrgima eurosarja ehk FIBA Europe Cupi alagrupiturniirile, kuid see unistus purunes. Joensuu Kataja vastu võideti kodune avamatš küll viie punktiga, kuid väike edu mängiti võõrsil maha. Hoopis soomlased toovad oma linnakesse Euroopa korvpalli, mis fänne ja mängijaid motiveerib ning klubi edasi arendab. Tartu jääb seekord ilma ja sellest on väga kahju. Peaasi, et töö ei lõpeks. Taaralinna korvpalli hiilgus tuleb taastada!

Foto: Aldo Luud

Tuleva nädala ennustus

55% on võimalus, et FC Flora kroonitakse juba pühapäeval Eesti jalgpallimeistriks. Selleks on vaja Hiiul võita Nõmme Kaljut, mis ei kuulu kindlasti lihtsate ülesannete kilda. 

Kokku toimub Eesti meistriliigas 36 vooru, millest praeguseks on peetud 32. Pärast pühapäeva jääb lauale seega veel maksimaalselt üheksa punkti, kuid Flora edu lähima jälitaja Levadia ees on juba praegu kümme silma. 

Levadia ise võõrustab laupäeval Kuressaaret ja kui nemad ei võida, on Flora tiitel samuti kindel. Kui aga tulla tagasi vooru keskse lahingu juurde, siis tänavu on Flora ja Kalju punkte jaotanud väga võrdselt, mõlemal on omavahelistest matšidest kirjas võit, viik ja kaotus.

Foto: Erki Pärnaku