Therese Johaug.Foto: Tommy Pedersen/TT
Spordivaria
14. oktoober 2019, 09:01

Norra suusastaar võitis järjekordse jooksuvõistluse ja flirdib tõsiselt mõttega kergejõustiku EMist (3)

Murdmaasuusatamise olümpiavõitja ja 10kordne maailmameister Therese Johaug tõestas taas, et ta võiks vabalt läbi lüüa ka kergejõustikus. 

Augusti alguses üllatas Johaug Norra kergejõustiku meistrivõistlustel 10 000 meetri jooksu kindla esikoha ning ülitugeva ajaga 32.20,87. Ühtlasi täitis ta sellega tuleva aasta Pariisis peetava kergejõustiku EMi normi. Mullu Berliinis oleks sama aega andnud neljanda koha. 

Nädalavahetusel näitas Johaug taas head vormi. Ta võitis kodumaal peetud populaarse krossijooksu võistluse, läbides kuus kilomeetrit 19.43ga. Lähimaid konkurente edestas suusastaar ligi poole minutiga. 

Juba suvise jooksu järel andis Johaug mõista, et kaalub Pariisi EMil osalemist. Järjekordse triumf andis indu veelgi juurde.

"Päev enne võistlus jalutasin Frogner Parkis (võistluspaigas - toim.) ja mõtlesin: tuleb paganama raske võistlus. Aga kui jooks algas ning hea rütmi leidsin, siis oli kõik hästi," rääkis 31aastane Johaug krossijooksust kodumaa meediale.

Ta jätkas: "Tunnen, et võiksin järgmisel aastal EMil osaleda. Tahaksin midagi uut proovida, suusatamine on mulle head eeldused loonud. Aga peaksin selleks võistluseks kindlasti heas vormis olema, nalja ma tegema ei lähe. Arvan, et praegu on võimalused 50:50. Pealegi pole ma kunagi Pariisis käinud!"