Petr Cech.Foto: PA Images/Scanpix
Jäähoki
14. oktoober 2019, 17:26

VIDEO | Äsja karjääri lõpetanud jalgpallilegend tegi jäähoki profiliigas unelmate debüüdi

Legendaarne väravavaht Petr Cech, kes möödunud hooaja järel jalgpallurikarjäärile joone alla tõmbas, on asunud õnne proovima uuel spordialal. Endine Tšehhi koondise puurilukk uisutas väljakule jäähoki meeskonnas, debüüt kujunes ülimalt edukaks: 37aastane Cech valiti mängu parimaks! 

Jalgpallurina nii Chelsea kui ka Arsenali esindanud tšehh pandi mängima positsioonile, kus tööülesanded juba varasemast mõneti tuttavad. Cech asus Guildford Phoenixi meeskonna eest väravavahiks. Mängus jäi vutilegendi tiim esialgu Swindon Wildcatsi vastu 1:2 taha, kuid Taylor Wootton suutis enne normaalaja lõppu viigistada.

Väravateta lõppenud lisaaja järel saabus Cechi tähetund. Puurilukk tõrjus vastaste nii esimese kui ka viimase penalti, millest piisas, et meeskond võidule aidata. Neljakordne Inglismaa kõrgliiga aasta väravavaht valiti pingutuste eest mängu parimaks.

Vaatamata edukale debüüdile jääb Cech endiselt ka jalgpalli juurde, töötades endises koduklubis Chelseas tehnilise nõustajana. 

Enne matši oli Tšehhi koondist 124 kohtumises esindanud väravavaht uuest katsumusest põnevil. “Pärast 20 aastat jalgpallurina on imeline kogeda, kuidas on mängida jäähokit, mida ma lapsena armastasin vaadata,” vahendab BBC Cechi sõnu. 

Vaata videost, kuidas sai jalgpallilegend hakkama jääl!