Ott Tänak Walesi ralli võidutrofeega.Foto: Bradley Collyer
WRC
15. oktoober 2019, 09:30

Hispaania meedia: Tänaku ja Märtini läbirääkimised Mäkineniga jooksid liiva (116)

Hispaania väljaande ASi tunnustatud ralliajakirjanik Pipo Lopez kirjutab, et Ott Tänak tahab Toyotasse jääda, kuid läbirääkimised eestlase ja tiimipealiku Tommi Mäkineni vahel on lõppenud.

Sestap suhtlevad Tänak ja tema esindaja Markko Märtin uue lepingu asjus Toyota peakorteriga Jaapanis. ASi väitel on Saaremaalt pärit roolikeerajal laual ka M-Spordi ja Hyundai pakkumised, kuid kumbki pole talle suurt mokkamööda.

Lopezi sõnul ei meeldiks Tänakule Hyundai, sest nende ridades on tema suur rivaal Thierry Neuville. M-Spordi probleemiks on aga Fordi vähene toetus ning näib, et kuulus autotootja ei kavatse seda suurendada.

Tänaku jaoks on kõige tähtsam teadmine, et Toyota on praegu MM-sarja parim auto, ütleb Lopez. Mõnikord on masin eestlast küll alt vedanud, kuid Jaapani autotootja tiimi mehaanikud pidavat olema MM-sarja kõige efektiivsemad.

Autoralli MM-hooaeg jätkub 25.-27. oktoobrini Kataloonias. Kaks etappi enne aasta lõppu juhib Tänak Sebastien Ogier' ja Neuville ees vastavalt 28 ja 41 punktiga.