Jari-Matti Latvala tänavusel Rootsi MM-rallil.Foto: Martin Ahven
WRC
15. oktoober 2019, 10:15

Jari-Matti Latvala: tahan oma karjääri päästa, mul on ka plaan B (2)

Rallisõitja Jari-Matti Latvala, kelle eraelu puudutav skandaal on viimastel nädalatel huvitanud spordisõpru nii siin- kui ka sealpool Soome lahte, andis ajalehele Ilta-Sanomat eksklusiivintervjuu. "Meie suhe on läbi. Keskendun nüüd hooaja kahele viimasele rallile, sest tahan oma karjääri päästa," ütleb ta.

34aastane roolikeeraja oli kolm aastat suhtes Maisa Torppaga, kuid naine on väidetavalt meest alates tänavuse aasta kevadest petnud. Torppa on süüdistusi eitanud ning ka Latvala pole sellist vekslit välja käinud, kuid mehe teod – näiteks tühistas ta pulmapeo – näivad petmist kinnitavat.

"Rääkisime möödunud nädalavahetusel asjad läbi ning mul pole Maisa kohta öelda ühtegi halba sõna. Olen kindel, et elu läheb omasoodu edasi," räägib Latvala.

Toyota sõitja, kes soovib avalikkuse tähelepanu teenida oma tulemuste, mitte eraeluga, loodab, et pärast lahkuminekut üldsus rahuneb ning olukord saab inimestele selgeks.

Latvalal pole järgmiseks aastaks lepingut ning ta usub, et Kataloonia ja Austraalia rallid saavad olema võtmetähtsusega. "Näen tunneli lõpus valgust ning saan öelda, et ma pole nii masenduses kui varem," lausub ta ja lisab, et Toyotat mehe eraelu usutavasti ei kõiguta, sest neile on tähtsad tulemused, kiirus ja kogemus.

Kui Latvala ei peaks Toyotaga uut lepingut teenima, on tal varrukast võtta plaan B. Mida see tähendab, ta öelda ei soovinud.

Intervjuu lõpus rääkis meie põhjanaaber veel ühest asjast, mis on talle viimase aasta jooksul meelehärmi valmistanud – ta vaidleb Soome maksuametiga ning olukord on Latvalalt röövinud tohutult palju jõudu ja jaksu.

Probleemi tuumaks on rallimehe elukoht. Ametlikult resideerub ta Monacos, kuid Soome võimude arvates veedab ta suurema osa ajast kodumaal.